7 gedachten over “De Merkeldämmerung

 1. De Beierse tv liet gisteren een deelnemer van de ‘gesprekken ronde’ met de Kanzlerin aan het woord. ‘Frau Merkel’ zei hij ‘ik moet bekennen dat ik het zelden met u eens ben, maar dat wat u vandaag met de vluchtelingen politiek doet ondersteun ik gans en volledig’.
  Er zijn altijd geestelijk minder bedeelden die kort voor het einde nog trouw aan de Führerin zijn.

 2. Op een oude poster van de SED (Sozialistische Einheitspartei Deutschland) der DDR ter gelegenheid van hun tiende Parteitag in 1981 prijkt een foto van een jonge vrouw die Merkel zou kunnen zijn, of een dubbelgangster met de tekst ‘Alles zum Wohle des Volkes’ en ‘DAS SCHAFFEN WIR’.

 3. Wer nimmt Asylanten auf ??
  In elk geval NIET Angela Merkel!

  Angela Merkel würde keine “Flüchtlinge” bei sich Zuhause aufnehmen.

  In einem Interview mit dem Nachrichtenmagazin Focus gab Deutschlands Bundeskanzlerin Angela Merkel zu, sie persönlich wolle keine “Flüchtlinge” bei sich Zuhause haben. Die Unterbringung sei schließlich Aufgabe des Staates. Dennoch habe sie Respekt vor jenen die Migranten privat bei sich aufnehmen.
  Bron: https://www.unzensuriert.at/content/0018968-Angela-Merkel-wuerde-keine-Fluechtlinge-bei-sich-Zuhause-aufnehmen?utm_source=Unzensuriert-Infobrief&utm_medium=E-Mail&utm_campaign=Infobrief

  • @Ropie, het is van alle tijden en zal niet gaan van de baan zijn: “luister naar mijn woorden, maar kijk niet naar mijn daden”….

 4. Het verschil tussen ‘das schaffen wir’ en Merkels schaffen.

  Tot nu toe heeft Merkel met haar regeringskunstjes een opportunisme aan de dag gelegd van bijzondere aard, waarbij ze de posities van haar partij opnieuw en opnieuw prijs gaf en zo de eisen van de oppositie en de coalitiepartners in eigen rangen doorvoerde. Hierbij kreeg ze bij verkiezingen nog de meerderheid.
  In ieder geval komt een dergelijke handelwijze aan zijn natuurlijk einde als de eigen partij zich niet meer onderscheidt van de oppositie of coalitie en niets meer prijs te geven heeft. Voor Merkel is theoretisch een kanteling mogelijk en wel de andere kant uit, naar rechts. Doch deze enige mogelijkheid schijnt Merkel te verwerpen en daarom blijft het een ‘weiter so’ en ‘wir schaffen das.’
  Het buitenland kan haar nog een opgave binnen haar eigen status aanbieden zoals onlangs Turkije, maar de Dämmerung gaat ze in.
  Merkels opportunisme is niet blindelings maar aan de globalisering verbonden. Daarom mag ze dan wel zeggen ‘wir schaffen das’ en daarmee aan ‘das schaffen wir ‘ herinneren maar de ideologie van die uitspraken zijn heel verschillend en bieden een ander perspectief. De SED waande zich met haar Marxisme-Leninisme in het bezit van de universele waarheid, die ieder probleem kon oplossen*, daarom ‘das schaffen wir’.
  Hoe anders klinkt het uit Merkels mond. Ze ziet zichzelf als de bewindvoerster in de provincie Duitsland binnen de geglobaliseerde wereld en wordt met voorvallen geconfronteerd die door hogere machten in de wereld werden geroepen en dewelke zich aan haar controle en inzicht onttrekken. Merkel rest alleen het vertrouwen dat die hogere machten haar genadig zullen zijn en haar niet voor opgaven stelt die ze niet langer aankan.
  Ze trekt er in haar onmacht alvast God bij. Op 4 oktober zei ze: ‘Der Herrgott hat uns diese Aufgabe (invasie) jetzt auf den Tisch gelegt.’
  Misschien mag ik er haar aan herinneren dat God genadig is maar de hogere machten niet en zeggen zullen ‘Merkel, jetzt bist du dran’.

  *’De leer van Marx is almachtig omdat ze waar is’ – Lenin.

Reacties zijn gesloten.