De kracht van het bochtenwerk

Het Vlaams Belang kan ervan meespreken.  Met nieuwlichters heb je niks dan miserie.  We zullen ze  niet opnoemen – ze zijn al lang van het toneel verdwenen en lieten bij hun aftocht een hoop scherven na.  In het algemeen ontbreekt het hen aan ploeggeest.  Ze willen schitteren en hun partij moet hen adoreren.  Als het wierookvat een tijdje in de sacristie blijft staan, dan zorgen ze zelf wel voor applaus.

Op een enkele uitzondering na – Kim Geybels sprong daarbij het meest in het oog –  slaagt de N-VA er beter in de problemen binnenhuis te houden.  De pers heeft hen niet de oorlog verklaard, nog niet.  Maar enig leedvermaak was er wel.  ‘Schadenfreude ist die schönste Freude’, zegt men bij de Oosterburen.

Logebroeder én ex-socialist-marxist Siegfried Bracke houdt wel van het podium.  Misschien werd het een beetje te stillekes rondom hem.  De vlucht vooruit dan maar met een interview waarvan hij wist dat het niet onopgemerkt zou voorbij gaan.  Klopt.  Het leverde hem een solo-optreden in de 7de Dag op én artikels in alle Vlaamse kranten.

Iedereen stomverbaasd.  Alle traditionele partijen voor dit onverwacht kado, het Vlaams Belang voor de kracht van het verschil, de N-VA voor de gevolgen.

Het is nog lang vooraleer we naar het stemhokje moeten trekken en het geheugen van de gemiddelde kiezer is kort.  Maar de andere partijen zullen dit zonder enige twijfel  uitspelen.

Bart De Wever kon er niet mee lachen.  Al was hij nog braafkes t.o.v. Bracke:  “Een beetje voor zijn zijn beurt gesproken”.  “Een beetje stout geweest”.   Tja, dat zal wel.  Er is geen rook zonder vuur.  Als Bracke stelt dat de N-VA ook in de federale regering wil stappen zonder de vervulling van de communautaire N-VA-wensen,  m.a.w. het beruchte confederalisme dat steeds verder afglijdt in een federaal mistgordijn, zonder hervormingen en slechts gedreven door hun bekommernis voor de economie, dan heeft de N-VA voor Vlaanderen geen meerwaarde meer.  Een partij zoals de anderen.  En waterdrager voor VOKA en VBO.

De kracht van het bochtenwerk en de raison d’état in een geel-zwarte verpakking. 

Bedankt, N-VA,  voor de duidelijkheid.

Florent Van Ertborn

Lees hierover ook:  N-VA heeft wat uit te leggen na Bracke-interview

5 gedachten over “De kracht van het bochtenwerk

 1. Ik geloof niet dat politiekers op dat niveau spontaan en zonder ruggespraak zomaar iets uit hun botten slaan! Dat zou kunnen op gemeentelijk niveau maar niet bij de top van de partij. Daar zit meer achter en is naar mijn mening een ingestudeerde en vooraf afgesproken zet om hun partij bij de volgende verkiezingen en ook bij de regeringsvorming nadien goed te laten scoren en meteen ook de tegenstanders een grote pad in de korf te zetten.
  Vergelijk het met een vlakke rit in de Ronde van Frankrijk. Alles wordt gedaan om de sprinters in een gunstige positie te zetten zodat ze de rit kunnen winnen… De partijen zijn steeds bezig met hun eigen belangen en machtsposities. Aan de argeloze kijker/luisteraar/lezer en kiezer om hier niet in te trappen!
  Frank Van de Broecke was daar ook specialist in!

 2. Wat men de mensen die het VB verlieten om via de NVA tot een snellere onafhankelijk van Vlaanderen te komen. Dit weekend reeds meegemaakt dat plaatselijke NVA’ers een hoekje omgingen. Zullen ze het gespleten tweede interview van BDW opnieuw als waarheid aannemen. Belachelijk.

 3. Siegfried heeft zijn partij danig in de voet geschoten. We mogen hem wel dankbaar zijn dat hij tenminste duidelijkheid verschaft waar de échte Vlaams-nationalisten zitten (voor zover we dat al niet lang wisten).

 4. Onderwerp: Wat er zich allemaal afspeelt…. in de ziekenhuizen!!!!!!!!

  Wat er zich allemaal afspeelt…. in de ziekenhuizen!!!!!!!!

  ——————————————————————————–

  HART TEGEN HARD

  Een lezer vertelt over zijn niet zo hartverwarmende ervaringen op de dienst Cardiologie van het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen.

  Zijn relaas is kenmerkend … voor wat er zich afspeelt in zowat alle ziekenhuizen. Er bereiken ons getuigenissen uit Brussel, St-Niklaas, Gent, Oostende en noem maar op.
  De man in kwestie was herstellende na een ingreep en lag op een kamer met een imam.

  Op deze in principe o zo rustige afdeling verschenen op 2 dagen niet minder dan 214 Marokkaanse bezoekers aan het ziekbed van de weinig geestige geestelijke.
  Kabaal, geweeklaag, gebrul, gehuil, gemekker (van een vrouw, niet van een geit) en een spoor van afgeknabbelde en halfleeg geslurpte troep verhoogden de ambiance.
  Ongetwijfeld verwenste de imam van vreemde origine de Westerse spitstechnologie die zijn miserabele leven had gered tenzij zijn woestijngod ook chirurgische kwaliteiten bezat.
  Toen- zoals gebruikelijk – alle intolerante autochtonen bij het einde van het bezoekuur de kliniek hadden verlaten, bleef een tiental allochtone bezoekers gezellig nog wat verder balken.
  Een uit de kluiten gewassen verpleegster verzocht hen vriendelijk te vertrekken. Ze werd onthaald op hoongelach. ‘Oewaa doen hier wat oewaa oewillen’, klonk het dreigend.
  Bij een tweede aanmaning door de nochtans potige verpleegster, gromde een barbaarse berber:
  ‘Als gij niet oppast, vermoord ik A (wat is ‘t Stad toch van iedereen). En ik vermoord iedereen op de gang.
  Ik zou zelfs mijn eigen kinderen kapotmaken om mijn imam te verdedigen. Mijn imam staat tussen mij en Allah!’.

  Waarop de kranige verpleegster flegmatisch antwoordde:
  ‘Als Uw imam niet voldoende rust krijgt, dan zal hij eerder bij Allah zijn dan U hier buiten bent!’.

  Dat leek te werken, want de meute droop uiteindelijk af.

  ‘Dat soort volk heeft autoriteit nodig, maar in een te gastvrij land waar autoriteit als iets vies wordt beschouwd, waar geen autoriteit wordt uitgeoefend laat staan uitgestraald, daar breekt men het kot af’.

  Nu is het blijkbaar te laat om het roer om te gooien, want net als in een Hollywoodserie zijn de zombies in de meerderheid.

  Een verpleegster uit St-Niklaas meldt ons dat een kleine zigeuner het brandalarm deed afgaan en toen ze de ouders daarover interpelleerde werd ze uitgelachen en uitgescholden voor racist.

  Ze is tot een uur na haar shift op de dienst gebleven omdat de bende haar op de parkeerruimte bleef opwachten. !!!!!!!!!!

Reacties zijn gesloten.