De jungle is overal

Videoportaal Jungle News op YT is gespecialiseerd in emo-berichtgeving over de arme ‘vluchtelingen’.  ‘Vluchtelingen’, die verschillende landgrenzen en sommige zelfs continenten gepasseerd zijn om hun economische welvaart te verzekeren in… Groot Brittanië.  ‘Vluchtelingen’ die nergens onderweg asiel willen aanvragen terwijl ze zich in veiligheid willen brengen zijn volgens ons gewoon illegalen.  Wij hebben geen onderhoudsplicht t.o.v. ongenode gasten.

Calais

Grande Synthe, Duinkerke

Gutmenschen – gaarkeuken

De jungle is overal

7 gedachten over “De jungle is overal

 1. De onderste clip ZOU vlot KUNNEN GEMAAKT zijn in Zeebrugge-Môle… met de “paster” (pastoor) voorop.
  Daarbij komt nog dat er (bijna) dagelijks nog méérderen opgeepakt worden in “het havengebied” (maar.. telkens wéér gelost nà identiteitscontrole + opgestoken wijsvinger) 🙁

  • Merkwaardig is dat niets van dat bekend gemaakt wordt. Onze redactie vindt informatie over problemen met ‘vluchtelingen’ in praktisch alle omringende landen, maar niets over dit thema hier. Opvallend stil is het hier.

 2. Ik zie hier dagelijks controles van politie. Politie te paard die de duinen uitkammen. Zie in vergelijking met verleden jaar geen vluchtelingen meer op het strand.
  De Bruggeling met wie ik elke dag 1 km afleg om aan de zee te geraken voor mijn dagelijkse duik (+ 1 km terug) vertelde me wel hetzelfde als Fikken + de hulp van de pastoor aan de sukkelaars.
  Verder wist hij dat er van zondag op maandag door de vluchtelingen een boomstam op de weg was gelegd, om vrachtwagens naar Engeland te stoppen, en dat dit een dodelijk ongeval veroorzaakte.
  O ja en de pastoor had ook nog een berichtje van een vluchteling gekregen die in de band van een tractor was gekropen en veilig in Engeland was aangekomen.

 3. @ Hallo Anna Beyns,
  Indien U NOG dit weekeinde in Zeebrugge bent, dàn heeft U de mogelijkheid om Zondag de “zeewijding” mee te maken.
  Er vertrekt een processie vanaf de “nonnenschool” (uitteraard vanuit de Zusterstraat 🙂 om 9:45 u —> in de wijk: Zeebrugge-dorp/ kerke.
  en gaat aldus, via de Kustbaan, tot aan de kaai waar een roodgeschilderde “lichtboeiboot” op de kaai staat. Met de kaai vèrder-noordwaart ste volgen, draai dan af naar links (richting Blankenberge, en zo… komt U, steeds de waterkan volgend,terecht op de Omoo)kaai alwaar dààr de ceremonie te doen is (Het is een uitstekende plaats om de “voorhaven” en de binnenliggende zeeschepen te bewonderen).
  Los-van-dit-alles… wil Fikken U nog verwittigen dat “aan de Môle” het zwemmen ènkel ongevaarlijk is als men nog “de gebouwen in de rug ziet in zee”..vèrderop, richting Blankenberge, is er gevaar voor drijfzand ! (hetzelfde als aan de oostkant van de haven, richting Heist…in de zogenaamde : Baai van Heist.)
  Servus, Fikken.

  • Ben hier nog tot 30 juni, maar uitgerekend nu zondag moet ik naar Zwalm voor het doopfeest van de pas geboren zoon van mijn kleindochter, die zo attent was haar zoon naar mijn vader te noemen: August.
   Noteer het voor volgend jaar. Is die processie altijd op de laatste zondag van juni?

   Weet nu ook waar Môle is, daar komt de zee al wel wat dichter maar daar mag je sowieso niet zwemmen.
   Vandaag, ter afwisseling regen gehad en een grijze hemel, gelukkig heb ik de hitte van het binnenland niet moeten ondergaan.

 4. @ Victor,

  heb toch nog een beeld gekregen van de processie in het Gemeenschapshuis waar een tentoonstelling liep over de ‘Belgische zeevisserij’ hoewel Vlaamse zeevisserij correct zou geweest zijn.

  Daar viel me een naamgenoot van je op. Victor de Paepe. De man was op het Groot Visserijprivilege uit 1666 gestoten, dat door de Engelse koning Charles II uit dankbaarheid aan de Bruggelingen was verleend. Ze mochten met 50 schepen in de territoriale wateren van Engeland vissen. Een privilege is een privilege, zei de Paepe in 1963 tot de gemeenteraad. Die lachte het weg. Dus kocht hij zich een schip en trok ermee richting Engeland. Bij de eerste kreeft die hij ophaalde, werd hij in de boeien geslagen en spoedig weer vrij gelaten. Engeland zat verveeld met de kwestie maar vermits de Paepe geen steun kreeg langs Vlaamse zijde, heeft hij uiteindelijk zijn juridische strijd met Engeland stop gezet.
  Als je het mij vraagt, zijn er nog Vlaamse Leeuwen.

 5. @ Victor
  Vandaag staat er een lezersbrief in ‘t Pallieterke van Reddy De Mey – Oostende, onder de titel “Moar ot er gin vis meir is”.
  Hij meldt hierin dat de Britse minister voor Visserij de toelating die sinds 1964 bestond voor de Vlaamse visserij heeft opgezegd.
  Zou die toelating voor Vlaamse vissers om in de Britse territoriale te mogen vissen een uitloper zijn van het initiatief van de hoger vermelde Victor de Paepe???

Reacties zijn gesloten.