De EU leeft boven haar stand

De EU leeft boven haar stand

De Europese Unie legt de lidstaten steeds zwaardere besparingen op. Hoog tijd voor de Unie om zelf de tering naar de nering te zetten. Europees Parlementslid Philip Claeys schreef een EU-besparingsplan met als resultaat een voorstel tot besparing van meer dan twee miljard euro zonder dat de burgers er iets van voelen.

Onlangs onthulde Europees parlementslid Philip Claeys een nieuw EU-schandaal: terwijl de EU de nationale lidstaten oplegt om te besparen en nieuwe belastingen te heffen, om de gevolgen van de door haar veroorzaakte Euroramp tegen te gaan, gaat het Europees parlement zomaar even 200 miljoen euro over de balk gooien voor nieuwe kantoren in Brussel. Dat is acht miljard oude Belgische frank!

De kantoren zouden nodig zijn voor het nieuwe personeel dat het Europees Parlement zichzelf heeft toebedeeld. In 2010 werd beslist 150 extra personeelsleden aan te werven, nadien kreeg elk parlementslid er ongevraagd een medewerker bij. In totaal gaat het om 766 personeelsleden extra. Schandelijke geldverspilling, vindt Claeys: “Het is dringend tijd dat hier schoon schip wordt gemaakt, zeker nu de Europese Unie aan sommige lidstaten zware besparingen oplegt en de andere lidstaten oproept tot ‘meer solidariteit’. De EU moet dus het goede voorbeeld geven en zelf de tering naar de nering zetten”, aldus Philip Claeys.

Een kleine greep uit de voorgestelde besparingen:

 • Het ‘reizende circus‘ tussen Brussel en Straatsburg is welbekend. Besparing: 180.000.000 euro
 • De brutowedde van de parlementsleden met vijf procent verminderen zou jaarlijks 3.656.977 euro opleveren.
 • Het Europees Parlement beschikt sinds 2008 over een internet-tv-kanaal dat door niemand bekeken wordt. Besparing: 8.000.000 euro.
 • In 2006 besliste het Europees Parlement om jaarlijks een prijs uit te reiken voor films die het beste de visie weergeven van… het Europees Parlement. Het gaat doorgaans om zeer ‘politiek correcte’ producties uit het alternatieve circuit. In het hoofdgebouw van het parlement wordt een heuse filmzaal ingericht voor leden en medewerkers die zin – en vooral tijd – hebben om die films te bekijken en nadien een stem uit te brengen. Compleet zinloos. Besparing: 600.000 euro
 • Het Europees Parlement beschikt in de hoofdstad van elke lidstaat over een voorlichtingsbureau en ook nog in Barcelona, Edinburgh, Milaan, München, Marseille en Straatsburg. Die zijn nutteloos, want wie informatie zoekt over het Europees Parlement vindt die makkelijk via de website. Besparing: 45.710.139 euro
 • In de Europese wijk aan de Wetstraat in Brussel wordt al geruime tijd gewerkt aan een protserig paleis in de vorm van een reusachtig ei dat al 327 miljoen euro. Verkopen die onzin. Besparing: 327.000.000 euro

Philip Claeys is van mening dat het debat hier eindelijk eens over moet geopend worden. “Sommige voorstellen liggen voor de hand. Over andere kan gepraat worden. Verdere besparingsmogelijkheden werden wellicht nog over het hoofd gezien. Het staat in elk geval vast dat er daadwerkelijk kan en moet bespaard worden in de schoot van de Europese instellingen. Niet u, maar de EU leeft boven haar stand.”

Rob Verreycken

Het volledige besparingsplan leest als een onwaarschijnlijke opeenstapeling van EU-verspilling en geknoei. U kan het gratis ontvangen door te bellen naar 02/219.60.09 of te mailen naar info@vlaamsbelang.org. Downloaden van het internet kan via de link: http://www.philipclaeys.be/?p=1047

Eén gedachte over “De EU leeft boven haar stand

 1. Ik heb een beter voorstel tot besparing:
  Het hele circus opdoeken en de ± 55.000 klaplopers wandelen sturen richting EXIT.
  Besparing loopt in de miljarden. De toegevoegde waarde van dat EU circus is zero, ze hebben Europa vergiftigd tot op heden met ± 55.000.000 gewelddadige barbaren die leven van misdaad en geweld, ze smijten met miljarden naar corrupte regimes in Afrika wetende dat het geld nooit komt voor wie het bedoeld is, ze hangen de idioot uit waarbij wij ons schamen omdat ze zich uitgeven als Europeaan.
  Van corruptie zijn ze niet vies en zeker niet bang, liegen en bedriegen is de core business.
  Opdoeken is de redding voor Europa en dat liefst zo snel mogelijk voor er nog meer schade berokkend is.

Reacties zijn gesloten.