Verontwaardigingsindustrie

bth_animated_camera flitsAhmed Schlüter ruikt geld in de verontwaardigingsindustrie.  Hij verkoopt vlaggen.  Verbrandvlaggen. Voor elk doel, voor elke gebruiker.

Verbrandvlaggen zijn momenteel in Palestina een hit, populairder en zelfs met een hoger omzetcijfer dan corruptie en geitenkaas.  Want vlaggen verbranden is een activiteit voor heel de familie.  Het brengt mensen bij elkaar die gewoonlijk geen goede verstandhouding hebben.

Hamas activisten brengen een vlag mee, Fatah sympathisanten de brandstof, oma de falafel, de kindjes lopen er vrolijk bij rond.  Het is gewoon prachtig!

Zijn succes dankt Schlüter aan een reclamespotje dat elke avond voor het journaal getoond wordt.    Hij blijft in Ramallah produceren om de jobs van zijn 30 personeelsleden veilig te stellen.  Hij maakt kwaliteitsvlaggen voor de fanatiekelingen over heel de wereld.
Schlüter heeft naast zijn verbrandvlaggen nog wat andere verontwaardigingsproducten in aanbieding.   En hij begrijpt niet dat Europa niet mee op de kar springt, want, zo stelt hij, tenslotte heeft de EU zijn initiatief mee gefinancierd.

Met dank aan Wes Hardin voor de tip.

 

2 gedachten over “Verontwaardigingsindustrie

Reacties zijn gesloten.