De crème de la crème…

… van de EUSSR

Een voorzitter van de EU-Raad – de Europese ‘president’ in politiek-correcte jargon – die zich naar verluidt wel tijdens Carnaval in Keulen ongeveer kan verstaanbaar maken – en die verder perfect de wereldtaal Pools beheerst en een nieuwe EU-commissaresse van buitenlandse zaken,  de Romeinse Federica Mogherini, die amper een half jaar in Italië aan de politieke intriges heeft kunnen deelnemen.  Een pover resultaat meer dan drie maanden na de verkiezingen.

Is dat alles wat de EU aan talent in voorraad heeft?  Tusk is zonder enige twijfel de beloning voor de Poolse onderdanigheid aan de EU-discipline.  Verleden week mocht een Russisch vliegtuig zelfs niet door het Poolse luchtruim vliegen.  En de Italiaanse signora is waarschijnlijk links genoeg om de sossen te sussen.   Talent, ervaring, kennis zijn eisen voor een vacature van een secretaresse of een verpleegster.  Niet voor EU-leiders.  Hoewel… als Juncker zich maar niet vergist in La Mogherini.  Zij lag onder vuur omdat ze er geen graten in zag Poetin uit te nodigen om over de zuidelijke gastoevoerlijn te praten, waardoor de transit door Oekraïne grotendeels overbodig wordt.  Tenslotte is zij ideologisch eerder communistisch dan socialistisch.   En waarschijnlijk Italiaans-nationalistischer dan toegelaten door de EU.  De Balkanlanden en Polen zagen haar kandidatuur oorspronkelijk niet zitten wegens ‘te zacht’ voor Rusland.

De wegen naar de hel zijn echter geplaveid met EU-vetpotten, waarin men hopeloos kan vast komen te zitten.  We zullen het snel genoeg ondervinden.  Een volgende ramp na Ashton, schrijft Not4uNews.

Volgens een mededeling van vandaag heeft de malaise alles te maken met het land b.  Dit land legt heel de EU lam.  Zo belangrijk is het koninkrijk der belgen.  Toen we het eerst met een half oor hoorden, dachten we voorwaar dat de N-VA zich in Brussel van onderhandelingstafel vergist had.  Niet dus.

Juncker liet even zijn tanden zien.  Hij wil nu, binnen drie dagen, een beslissing.  Eieren of joeng, liefst een madam.  Niet toevallig komt de kandidaat-commissaresse, de charmante Marianne Thyssen, uit zijn EVP-groep.  Probleem natuurlijk voor de regeringsvorming, want dan moet Peeters zich tevreden stellen met een gewoon ministerpostje.  Reynders wil het uitsteken van zijn Waalse nek beloond zien met een EU-commissariaat. Dat wordt weer duwen en trekken.  Want er zijn er meer die hun boontjes in de week gelegd hadden.  Als Peeters er ineens bijkomt op het lijstje met de te verdelen ministeries, dan moeten ze allemaal opschuiven.

Het gaat niet om de postjes, herinnert u zich nog?  En er staat geen belastingverhoging in het kaftje van Bart DW.

FT

http://europa.eu/!kK33dx

12 gedachten over “De crème de la crème…

 1. Het kon erger. Tusk is geen socialist, liberaal of groene jongen, en Federica is niet anti-Rusland.

  • Je hebt gelijk, Raymond. Stel je even voor – of liever niet – dat Vrhfstdt aan het roer van de EU zou staan. En Mie Vogels op buitenlandse zaken…

 2. Had het even verkeerd verstaan, verstond Donald Duck, gelukkig of niet het is Donald Tusk.

 3. Huichelaars, rokkenjagers, belastingontduikers, maffia, lafaards, volksverraders, zwaar dementerende uitgerangeerde klaplopers, gooi dat op een hoop en je hebt die EU troep.
  Het enige wat er voor die troep overblijft is een gigantische walging en afkeer.
  Vanaf het oprichten van die misdaadorganisatie is het bergafwaarts gelopen met Europa en de Europeanen de enige die het goed gaat zijn de geimporteerde allochtonen en uiteraard die EU huichelaars.

 4. Wat ze hier in het westen denken van de 2 kandidaten doet niets ter zake
  Het is voldoende dat Tel Aviv (met daarachter de Rotschilds) akkoord is, en daar bestaat intussen geen twijfel meer over. Al de rest is van geen belang.
  Zie bruggetjes.
  http://aanirfan.blogspot.be/2014/08/europes-new-boss-cocaine-plane-crash.html
  https://www.youtube.com/watch?v=pKHf-0GpJpw
  Belangrijker is echter wat in Frankfurt gebeurd is ..
  Draghi haalde immers Blackrock binnen als raadgever van de ECB, zie bruggetje :
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/08/27/blackrock-draghi-holt-den-koenig-der-wall-street-als-berater-zu-ezb/
  Blackrock is op zijn beurt onder controle van de Rotschilds!!!
  http://www.dailypaul.com/223527/rothschilds-appear-to-hold-shares-in-every-major-company-fortune-500
  Neem daarbij nog dat tal van sleutelposten in verschillende EUSSR regeringen in handen zijn van “Goldman Sachs boys”.. en het beeld moet intussen dan wel duidelijk zijn.
  Waar Napoleon mislukt is, doet Draghi nu een nieuwe poging die meer kans op slagen heeft. Zie bruggetje :
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/08/31/napoleons-traum-wird-wahr-die-ezb-erzwingt-den-einheits-staat-in-europa/
  Als men dan weet wie de drijvende krachten waren achter Napoleon, dan is de cirkel nu rond.

 5. Nu de nieuwe peetvader van de Euro-vriendenkring een vrouw wenst , komt mijn kanditatuur als Euro-commissaris voor het departement ” Breken Van Golven ” in het gedrang samen met mijn droom …..een Lamborgini , een pracht van een villa met zwembad , een honorarium dat enkel in sprookjes voorkomt , De nieuwste Mercedes als dienstwagen met chauffeur . Als tegenprestatie af en toe wat applaudisseren , proberen om niet in slaap te vallen , zeker niet als gans Europa luistert , wanneer Verhofstadt iets te vertellen heeft . Vooral op het gepaste moment “ja” knikken . Ik zal dan maar mijn bijdrage blijven leveren voor de beschaving onder de vorm van reacties . (voor de twijfelaars ! grapje hoor ik was helemaal geen kandidaat voor Euro-commissaris)

 6. Slawomir Kaminski had 8 maanden geleden een interview met Tusk waarin deze laatste stelt dat Polen in 2022 één van de rijkste landen ter wereld zal worden. Hij zal daar alles voor in het werk stellen. Dus, Tusk zal in zijn huidige functie de belangen van Polen verdedigen.
  Langs de andere kant is een Pool in RT krant in de afstamming van Tusk gedoken. “All 4 grandparents – 2 grandfather and 2 grandmother of ‘Polish’ prime minister Tusk was a jew who signed up Volkslist and was in Wehrmacht during WWII. Josef Tusk was SS-man he served in German Concentration camps in Stuthoffi and in Neuengame.
  His grandmother was Ewa Tusk de domo Dawidowska was also of jewish origin and signed up Volkslist. All of them were Nazi colloborators.”
  Wat moeten we daar van denken? De familie Tusk de helpende hand van het Nationaal Socialistische Duitsland???

  • Interessant gezichtspunt. Kunnen we eventueel eens verder uitdiepen. Dank daarvoor Anna.

  • Zijn grootouders waren christelijke Kasjoeben in het toenmalige Pruisen, nu Polen, vlg Wikipedia.

   • GvA nam vandaag de info van Wikipedia over. Dat is natuurlijk gemakkelijker dan zelf op onderzoek uitgaan.

Reacties zijn gesloten.