9 gedachten over ““De Afspraak” gemist?

  1. Heb ze niet gemist maar… wat mij betreft: sta wel achter het gedachtengoed van Marion maar ga niet direct met de Franse vlag zwaaien. Ben niet vergeten dat Frankrijk door de eeuwen heen onze aartsvijand was, het op onze gebieden voorzien had te beginnen met Bouven (Bouvines) en hier liefst 160 keer is binnengevallen.
    Wat de decadentie betreft: voor ons schijnt het homo huwelijk een afgemaakte zaak te zijn, net als abortus. Vlaanderen heeft zich achter de grote tolerantie geschaard, wat ook onverschilligheid kan beduiden.

    • Je blijft maar eeuwig in het verleden ronddwalen AB. Wrijf eens in je ogen en zie dat we bijna 2016 zijn.

      • @ Frans,
        misschien lees je niet goed maar mij lijkt het toch dat ik punten aanhaal die bij Annemans aan bod kwamen en niets met het verleden te maken hebben.
        En mocht je, omdat ik ‘door de eeuwen heen’ aanhaal in het verleden blijven stilstaan dan heb je het mis. La Belgique en daarin ook Vlaanderen is tot op vandaag een afzet gebied voor Frans imperialisme. Niet in Zoerle Parwijs of Boemerskonten maar in Brussel en nu in mindere maten nog in Antwerpen wapperen op le 14 juillet de Franse vlaggen.

        • Maar het Frans in Antwerpen is nu geen gevaar meer voor Antwerpen maar het Engels is 10 maal gevaarlijker voor ons( uitgenomen in Brussel en omstreken en och here laat die enkele Franse Vlaggen gerust maar hangen
          ) En het grootste gevaar is de islam

          • @ Roger,

            het verschil tussen dat Frans en het Engels is dat Engels een zelf door Vlamingen gekozen taalverloedering is. Het Frans werd ons opgedrongen en was een vereiste, zelfs bij de eenvoudigste beroepen zoals toilet-madam of straatveger want zonder dat Frans kon die niet opklimmen tot politie agent, ondanks zijn rode partijkaart.

          • Waarde Roger Catrysse,
            ik denk dat Anna met het Franse imperialisme niet alleen het taalimperialisme heeft bedoeld..
            De Franse staat, of het nu een koningrijk, keizerrijk of republiek was, heeft altijd ook naar territoriale expansie gestreefd. Frankrijk was en is van mening dat zijn invloed dominant moet zijn, op z’n minst tot aan de Rijn wat zij als hun “natuurlijke” grens beschouwen.
            Een laatste maar mislukte poging tot territoriale annexatie was toen, na WO II, geprobeerd werd om het Saarland te annexeren.

            Allemaal weten wij dat Duitsers hier bij ons twee keer zijn binnengevallen en er wordt wel voor gezorgd dat wij dit niet zouden vergeten. Maar de méér dan 150 keer dat Frankrijk in onze gewesten is binnen gevallen, daar kraait geen haan naar…

            Intussen heeft Frankrijk nieuwe wegen gevonden om zijn invloed te bestendigen of uit te breiden. Onze bevoorrading van elektriciteit, gas en zelfs water wordt voor het overgrootste deel gecontroleerd door de Franse maatschappij Suez en daar heeft de Franse staat een dikke vinger in de pap.

            En zelfs onlangs kon Frankrijk verhinderen dat het land b een twee-euro herdenkingsmunt voor de slag bij Waterloo zou uitgeven…

  2. Geachte redactie,
    Ik heb weer enorm genoten van Gerolf Annemans, daarom dank voor de link. Ik moet eerlijk toegeven dat ik enkel nog maar naar debatten kijk met Vlaams Belangers, en dan nog enkel de stukken waar zij in voorkomen. Dankzij Golfbrekers en gelijkgezinde blogs kijk ik via de link, en hoef ik mij voor de rest niet meer op te winden over allerhande poco en trado bullshit die dagelijks over de TV kijker wordt uitgestort.

  3. p.s aan Roger.
    Wil toch nog even benadrukken hoe de kleinere bedienden of ambtenaren mee hielpen om een einde te maken aan die verfransing. Postbodes weigerden nog brieven te bezorgen bijvoorbeeld in de rue des Tanneurs omdat ze wel een Huidevetterstraat kenden maar geen rue des Tanneurs. Ook de douane in de haven heeft flink meegeholpen. Connossementen die in het Frans waren opgesteld werden opzij gelegd wegens: ik versta ze niet. En het schip kon bijgevolg niet vertrekken..

Reacties zijn gesloten.