Da’s heel iets anders dan een enkelband

Justitie in  een Prachtland

Na zes jaar discussie wordt volgens de Iraanse wet steniging mogelijk, bij herhaaldelijk overspel. Op de eerste keer overspel staat een straf van 100 zweepslagen. Volgens mensenrechtenorganisatie ‘Justice for Iran’ dreigt op dit moment steniging voor tien mannen en vrouwen. Volgens Amnesty International zijn sinds de Iraanse revolutie in 1979 tenminste 77 mensen gestenigd. Waarschijnlijk is dat aantal in werkelijkheid aanzienlijk hoger.
De nieuwe strafwet maakt ook terechtstelling voor minderjarigen mogelijk. Meisjes zijn volgens de nieuwe wet vanaf 8 jaar en negen maanden strafrechtelijk aansprakelijk. Een straf als het afhakken van een hand kan vanaf die leeftijd. Bij jongens kan dat vanaf de leeftijd van 15 jaar.
Moorddelicten kunnen afgekocht worden door bloedgeld, waarbij het bloedgeld voor mannen twee keer zo hoog is als dat voor vrouwen.
´Onruststokers´ die de nationale veiligheid in gevaar brengen, kunnen terechtgesteld worden. Het gaat dan om mensenrechtenactivisten, andersdenkenden en anders gelovigen. Tot nog toe werden deze veroordeeld tot gevangenisstraffen tussen 3 en 9 jaar veroordeeld. Mensen die gewapend tegen het regime vechten, kunnen gekruisigd worden. Eventueel kan ook hun rechterarm en linkerbeen afgehakt worden.

Wahied Wahdat-Hagh, Fellow bei der European Foundation for Democracy

http://www.achgut.com/dadgdx/index.php/dadgd/article/der_iran_reformiert_sein_recht

4 gedachten over “Da’s heel iets anders dan een enkelband

  1. En mijn vrouw gaat mijn piemel afsnijden in mijn slaap, als ik overspel pleeg. En het zal niet bij haar dreigement blijven.

  2. Hoe kun je hierop reageren zonder in herhaling te vallen . De geschiedenis is een visieuse cirkel , het gaat steeds naar “af” om opnieuw te beginnen , weliswaar met een paar kleine verschillen. Vroeger waren wij diegenen die de “wilden ” gingen beschaven ! met godsdienst bv .”Vlaanderen zendt zijn zonen uit” ! Wij waren ook niet vies van geweld , onderwerping en dergelijke vrolijke fratsen. De nagedachtenis van een groot Belgische Koning-uitperser die luistert naar de naam Leopold II wordt nog steeds in ere gehouden , heeft nog steeds een fan club met als voorzitter “Flup den taaie” ….. Nu zijn het de “wilden” die ons komen beschaven. Zij dringen zich op , laten ons werken om hun leefloon te kunnen ontvangen , proberen alles te verwoesten wat ons dierbaar is of was en voelen zich als geloofsgenoten superieur …. Zoals de indertijd “blanke’ man duidelijk herkenbaar was met zijn witte huid en daardoor gezag, vrees en ongerustheid uitoefende , dragen zij nu kopvodden of lopen in witte pyama met struikelbaard als teken van hun fanatisme. en veroveringsdrang ! Het groot verschil “collaboratie” , werd vervangen door het woord politiek-correcten , in Belgie , tot in de hoogste Euro- toppen. Het verzet , de huidige witte brigade, weerstand , sluikpers , zoals bv Golfbrekers worden nu omschreven als “racisten” die moeten bestreden worden met alle middelen, zoals indertijd de tegenstanders van de Nazi’s….. Ik heb respect voor mijn ouders -zaliger en de opvoeding die ik gekregen heb . Ik heb respect voor al diegenen die mij de gelegenheid gaven om meer dan 60 jaar in vrede en menswaardig te kunnen leven. Ik zal nooit buigen voor een hoop achterlijken en onze volksverkopers. Ik draag de naam “racist” met fierheid !

  3. dir regeltje las ik het “nieuwsblad’! en ik kan niet goe volgen

    Nog volgens Ducarme aarzelen sommige Belgen in Syrië om weer naar ons land terug te keren, omdat ze weten dat ze opgepakt dreigen te worden

    Die juist ontgroeide pamper krijgers die in Syrie mensen hebben gedood , hoofden hebben afgesneden en dergelijke kwa-jongens streken hebben SCHRIK !
    Schrik om naar Belgie terug te komen… uit vrees dat ze worden opgepakt . Dat doet veronderstellen dat ons regime en levensvoorwaarden veel strenger en wreder zijn dan in Syrie . Allah “strijter ” die schrik van ons hebben ! dat is totaal nieuw voor mij !

Reacties zijn gesloten.