Dan toch…

“The United States acknowledges the announcement from the Kingdom of Saudi Arabia that its investigation into the fate of Jamal Khashoggi is progressing and that it has taken action against the suspects it has identified thus far. We will continue to closely follow the international investigations into this tragic incident and advocate for justice that is timely, transparent, and in accordance with all due process. We are saddened to hear confirmation of Mr. Khashoggi’s death, and we offer our deepest condolences to his family, fiancée, and friends.”

Ja hoor, hij is echt dood, de Saoedische journalist Khashoggi, zelfs het Arabische Koninkrijk der Saoedi’s heeft na lang twijfelen en een grondig onderzoek vastgesteld dat de heer Khashoggi overleden is.  Hoe ze dat vastgesteld hebben zonder lijk werd ons niet medegedeeld.  Ze zijn er echter zeker van dat het gaat om wat uit de hand gelopen duw- en trekwerk door overijverige diplomaten.  En Trump, die is opgelucht dat er klaarheid in de zaak gekomen is.  Hij biedt zijn diepste (… noteer het vermijden van het woord “sincere“…oprecht) medeleven aan zijn familie, verloofde en vrienden.

Voor hoe naïef houden ze ons?

Geen paniek, de wapenleveringen kunnen doorgaan.  Nu nog even afrekenen met de Barbertjes, die zullen en moeten hangen.  Naar verluidt werden een aantal onverlaten aangehouden en zou een deelnemer van de posse bij een tragisch auto-ongeval om het leven gekomen zijn… waarmee hem waarschijnlijk een erger lot bespaard gebleven is.  Het hoofd van de staatsveiligheid is in gevaar – letterlijk – en Le Figaro meent te weten dat er, ondanks de ontkenning dat de kroonprins er iets mee te maken had, door de koning en zijn wijzen ijverig gezocht wordt naar een opvolger plaatsvervanger van de flamboyante kroonprins.

Saudi Arabia claims Khashoggi was killed in a fight, contrary to other accounts

Justitie: gesneuveld op het altaar van de economische belangen?

3 gedachten over “Dan toch…

  1. Wat angstvallig vermeden wordt te vermelden is dat Khashoggi een hevige supporter was van de Moslim Brotherhood en medestander van de Taliban. Hij was een hevige voorstander van de invoering van de Sharia (volgens Jihad Watch)

  2. Elsevier.NL

    Verklaar islamist Khashoggi niet heilig
    Natuurlijk is het vermoorden van een dissident als Jamal Khashoggi een misdaad. Maar Khashoggi verdient zeker geen heiligverklaring, schrijft Afshin Ellian. De Saudische journalist was een islamist en een vriend van Osama bin Laden.

    Enz. enz..

  3. Ik vrees dat Trump aan Saoedi-Arabie niet veel mag/kan komen, omdat het de marionet is van Amerika’s sterk gegeerde Israel. Hopelijk komt er genoeg druk dat hij daartoe gedwongen wordt.

Reacties zijn gesloten.