“Trans”sporten

De bronafbeelding bekijkenHet wereldkampioenschap wielrennen voor vrouwen werd onlangs gewonnen door een man, die zich verbeeldt dat hij een vrouw is. Een van de twee échte dames op het podium wierp ongeremd alle schroom van zich af en beklaagde zich openlijk over het overduidelijke onrecht dat haar was aangedaan. (…)

De “winnares” beklaagde zich ook… over de kritiek op “haar” forsgebouwd persoontje en draaide heel de situatie om… kwestie van aan te tonen dat de kritiek zich tegen vrouwen richtte en niet tegen haar “trans”lichaam.  Vanaf de dag dat een “trans” in ontwikkeling is mag men geen mening meer hierover verkondigen.  Onze redactie herinnert zich nog levendig de kritiek op de bijzonder gespierde vrouwelijke atleten uit de voormalige Sovjetunie op Olympische Spelen en andere grote sportwedstrijden.  Het woord “trans” moest toen nog uitgevonden worden.

(Biological Male Wins World Championship Event in Women’s Cycling)

Dr. Rachel McKinnon @rachelvmckinnon

Lots of transphobic bigots are responding to my world championship win saying that ‘Next up, the paralympics.’ Hey women, you realize that ALL of these people (many of them women) are comparing you to disabled people…right? Women = ‘disabled men’ they think. Wow. Offensive.

1 gedachte op ““Trans”sporten

  1. Ik denk dat met transgender de deur word open gezet voor gefoefel op alle gebied behalve dat dit alles niets meer te doen heeft met sport, je weet wel ” een gezonde geest in een gezond lichaam”. Als er geen normen meer zijn van gelijkheid dan is de sport als dusdanig ten dode opgeschreven. Wie wil nog zijn kind laten concureren met een transgender die alleen maar de uitkomst is van manipulatie?

Reacties zijn gesloten.