Coburger nieuws

omgekeerde kroonCoburger nieuws

Eredoctoraten van universiteiten zijn overal ter wereld vlotjes te krijgen.  Je moet er niets voor kunnen, niets voor weten, niets voor uitvoeren noch uitvinden.  Blauwbloedige krooontjesdragers moeten gewoon het product van de samensmelting van een eitje en een spermatozoïde zijn.  Euh… correctie: het product van de vermoedelijke samensmelting van … en … zijn.  En in de daarbij horende wieg gelegen hebben.

Niets meer dan een stamboom- of een dynastiediploma.  Te vergelijken met een Sint Hubertuscertificaat.   Zoals bv. het eredoctoraat dat de Coburgertelg Flup mocht in ontvangst nemen aan de universiteit van Wuhan (China).

Flup had het in zijn toespraak over de sociale zekerheid, als instrument tegen armoede en ongelijkheid.   En hij stelde prangende vragen:  “Hoe kunnen we de pensioenen blijven betalen terwijl de bevolking veroudert? Hoe kunnen we de medische zorg verzekeren in het licht van de stijgende medische kosten? Hoe kunnen we onze kinderen een goede opleiding bieden terwijl de kosten van het onderricht oplopen?”

Je zou bijna gaan geloven dat hij moet rondkomen met een leefloon en de kinderbijslag.  En neen, hij stelde niet voor een belangrijk deel van zijn koninklijke dotatie aan een goed doel te spenderen.

Laten we hierbij even het “eredoctoraat doloris causa”, dat hem in 2002 in Leuven te beurt viel voor Flupkes “menselijke kwaliteiten”, in herinnering brengen.

kaakslag –  250 KUL-wetenschappers protesteren  –  TAK-actie  –   NSV:belgië barst  –  Veto –  Wikipedia

FVE

 

3 gedachten over “Coburger nieuws

 1. Eredoctoraat , in wat feitelijk ! Ooit lang geleden las ik een artikeltje over de Flup als jachtpiloot . Twee “echte” piloten deden hun verhaal en vonden het een schande hoe de Flup in zijn opleiding alle mogelijke faciliteiten kreeg . Hij werd met alle middelen er door gesleurd en persoonlijk bijgestaan door SOS Piet , de Vliegenier . Feitelijk het kan niet anders , stel je voor dat de kranten zouden blokletteren indertijd , of een breaking news , met de melding , Prins Flup flink gebuisd over heel de lijn ,voor zijn examen als Fliegenier , enkel een voldoening in het vak “Godsdienst” . Trouwens uit verdachte media bron kon ik vernemen dat koning Flup in China een eredoctoraat kreeg voor Chinese literatuur ! Ik geloof daar niks van . Het enigste dat hij perfect in het Chinees kan zeggen is “Loempia” . Waar hij wel in aanmerking komt voor een titel is deze van Prins of Koning Carnaval te Aalst.

 2. Wanneer wordt die middeleeuwse totaal nutteloze en waardeloze komedie eens gezegd “sleutels inleveren en oplazeren”?.
  15.000.000 euro jaarlijks verkwisten is een misdaad.

 3. China is nog steeds een communistisch regime waar de opvolgers van Mao nog steeds aan het bewind zijn. Mao is het grootste monster aller tijden, en een notoir pedofiel.(60 à 70 miljoen doden!!!).
  Niemand heeft blijkbaar problemen met de reis van Flupke en het ganse politieke gevolg dat in zijn zog mee is. De rode en loge mafia’s zwijgen… de “rechten van de mens” ook.. de media lopen zich het vuur uit de sloffen om deze “expeditie” op te hemelen.
  Leopold III heeft in het verleden meer problemen gehad met zijn bezoek aan den Dolf.(die er minder op zijn kerfstok had).
  Waar is het gejank zoals over het apartheidsregime in Zuid Afrika, Pinochet, Franco… enz !!!
  We worden hier dan ook geconfronteerd met het grootste bedrog aller tijden en een toppunt van een gruwelijke komedie.
  De tientallen miljoenen slachtoffers worden de zoveelste maal afgemaakt.
  De eer is echter wel gered met de veroordeling van Laurent Louis!!
  (daar waar ondertussen het grootste misdadig uitschot wekelijks vrijuit gaat).
  Wanneer wordt hierover geïnterpelleerd in de kamer en het Vlaams parlement?.
  Het gaat hier immers om een “de facto” collaboratie met een moorddadig regime.
  (dat nog steeds actief is). Waar zit Bartje???

Reacties zijn gesloten.