CIA: wapenleverancier aan Syrische ‘rebellen’

Obama’s trukendoos

CIA levert wapens aan Syrische rebellen via Jordanië

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 11 november 2013 – Nog steeds komen grote hoeveelheden wapens voor de rebellen Syrië binnen via het niemandsland-grensgebied Jordanië-Syrië-Irak. De wapens zelf worden aangevoerd door Saudi-Arabië en door dit land aangekocht op de zwarte markt in o.a. Bulgarije en Oekraïne.
Vanuit de luchtmachtbasis Azraq in het noorden van Jordanië gaat het ’s nachts over de weg naar de voorsteden van Damascus. De CIA  en de Jordaanse geheime dienst, de GID, leveren hierbij allerlei hand- en spandiensten.
Officieel heet het dat deze wapens niet mogen terechtkomen in de handen van de salafisten en andere radicale groepen. Maar bepaalde officieren in het Jordaanse leger stellen zich toch  luidop vragen. Als sommige van deze wapens in handen vallen van Jordaanse strijders in  Syrië, dan zullen deze na de mogelijke val van Assad, gebruikt worden door dezelfde strijders om in Jordanië een opstand te ontketenen, zo vrezen deze hooggeplaatste militairen.

FT

Eén gedachte over “CIA: wapenleverancier aan Syrische ‘rebellen’

  1. De Amerikanen hebben zowat overal wapens geleverd die achteraf tegen hun gebruikt werden. Het zal nu niet veel anders uitdraaien. Ze zijn hardleers, en hebben niets geleerd uit het verleden.

Reacties zijn gesloten.