Buntesrepublik

Waarom onze hoofdredacteur het liefkozend over de Bundtesrepublik Duitsland heeft – één letter maakt een wereld van verschil – wordt in Berlijn perfect geïllustreerd.  Bunt, bunter, Buntesrepublik.

Zoals algemeen bekend is Allah niet overtuigd van de holebi meerwaarde in de maatschappij.  Na de christenen,  die vaak in opvangcentra opnieuw het slachtoffer zijn van vervolging door hun in de meerderheid zijnde moslim medevluchtelingen, vragen de seksueel anders georiënteerde medemensen nu ook een aparte opvang.

In Berlijn zou zo’n annex ‘vluchthuis’ buiten de reguliere vluchtelingenopvang in maart al open gaan.  Naar schatting verblijven er in Berlijn 3500 homo’s en transseksuele ‘vluchtelingen’. Een holebi-hulporganisatie zal de verblijfplaats uitbaten.  De kerk is enthousiast.  Mooi, toch!  Al vragen wij ons af wat ze gaan doen met de komedianten onder de homo’s,  de ‘vluchtelingen’ die als reden van vervolging hun andere geaardheid lieten registreren.  We durven het ons niet voorstellen: een minderheid van miskende hetero’s in een ‘vluchthuis’ voor homo’s…  Stof voor een boeiend filmscenario… Wie verzint een pakkende titel?

Tagesspiegel

1 gedachte op “Buntesrepublik

Reacties zijn gesloten.