Brussels Airlines: preuts of politiek-correct?

Brussels Airlines weigert affiche met zwarte oermens

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines weigerde in zijn Inflight Magazine een advertentie van het Brusselse Museum voor Natuurwetenschappen.

Reden: te naakt, maar ook omdat de foto mogelijk aanstootgevend is voor Afrikaanse passagiers.

De ‘gewraakte’ affiche van het Brussels Museum voor Natuurwetenschappen. Een familieportret met een neanderthaler, een homo sapiens en een homo erectus broederlijk naast elkaar. De collage van zeven mensachtigen die onmogelijk ooit kunnen hebben samengeleefd, is een advertentie van het Brusselse Museum voor Natuurwetenschappen.

En dan te bedenken dat wij allen afstammen van zwarte oermensen, en dat onze voorouders pas 8000 jaar geleden blank werden. Je zou eerder verwachten dat ze bezwaar zouden maken tegen het feit dat er een blanke oermens op de affiche staat!

HLNDS

11 gedachten over “Brussels Airlines: preuts of politiek-correct?

 1. Voor moslims moeten vrouwen ntl ACHTER de mannen staan, en aan evolutie geloven die al helemaal niet denk ik. Ikzelf trouwens ook niet. Ondertussen schijnt dat neandertalers en homo sapiens toch samen geleefd hebben. En dat wij vroeger zelf zwart waren, waaruit besluit men dat eigenlijk? Ik geloof er allemaal geen fluit van…

  • Frans, ook tot uw 18 jaar bij de nonnekes naar school geweest en dan een briefje gekregen voor uw drie dagen te gaan doen?

   • Argumenten, Tjenne, argumenten. Die les hebt ge blijkbaar gemist op school.

 2. De weigering voor het ‘teveel aan naakt’ zal dan wel weer iets te maken hebben met de koranimals. Wereldbollen zullen daarom binnenkort ook geweigerd worden want ook al haram, volgens de pre-middeleeuwse ‘godsdienst van de wrede’ is de wereld plat.

 3. achtduizend jaar geleden , toen was geluk nog heel gewoon . Allah was nog niet uitgevonden , een beetje jagen voor de kost , geen vakbond , noch stakingen , geen koningshuis , noch groene en rode partijen , geen verkeersslachtoffers . Toen ontdekte de mensch dat ze elkander konden koeioneren en zich verrijken met het zweet van hun medemenschen . De weg naar de beschaving was geboren

  • @ Rene,

   ‘geen vakbond’

   van Jean-Marie Dedecker verscheen een bijdrage in Knack ‘ de ledenlijsten en bankkluizen van de vakbonden zijn beter beschermd dan de Da Vinci code’ Van de N-VA verwacht hij voorlopig weinig verandering want die partij benoemde in één jaar tijd meer apparatsjiks dan de P.S in heel de vorige legislatuur.

 4. Staving van de “Out of Africa” theorie:
  De meest intelligente van onze voorouders zagen het in het hete Afrika met al die gevaarlijke beesten en dito ziekten niet meer zitten, hebben hun boeltje gepakt en vertrokken naar koelere, minder gevaarlijke oorden, waar zij zich verder ontwikkelden.

  • Als ik de bevolkingsexplosie in Afrika zie, hebben die helemaal geen last van ‘gevaarlijke beesten en dito ziekten’.

 5. En, in het midden staat een “rostekop”… de voorvader van de Ieren. 🙂

 6. Staving van de ” Out of Europ ” theorie . Onze intelligente originele Europa bewoners zagen , in hun thuislanden het helemaal niet meer zitten , om redenen die wij allemaal kennen en er iedere dag van mogen snoepen . Zij trokken naar de leeggelopen MO landen om daar in de woestijnen een evolutie op te starten van welvaart en overvloed . Toen kwamen vanuit Europa ” bootvluchtelingen ” enz enz . De geschiedenis zal zich blijven herhalen

 7. bekende gezichten:regy penxten,hilde crevits,johan v/d lanotte,herman van rompuy,de clercq,tobac…

Reacties zijn gesloten.