Borgorocco: Terloplein mag blijven

Terloplein blijft TerlopleinDe inwoners van Borgerhout hebben zich het afgelopen weekeinde uitgesproken over hun voorkeur voor een buurtplein dat nog geen officiële naam heeft. Met 475 voorkeurstemmen haalde ‘Terloplein’ het van de gecontesteerde suggestie voor ‘Al-Khattabiplein’, dat uiteindelijk 393 stemmen kreeg. Meer…

Meteen wordt er werk gemaakt van een verfraaïing.  Wij vernemen dat dit kunstwerk op weg is naar het verrijkte Antwerps district, waar het zal prijken tussen de stinkerkes (de bloemen) en de kinderspeeltuigen.  Hierbij enkele beelden vanuit West-Vlaanderen, waar het een ware veroveringstocht via het project “Wij, Varkenland” gemaakt heeft.  Laat maar komen!

IMG_3631

IMG_3626

Varken wordt geladen voor zijn tocht naar de Sinjorenstad.

8 gedachten over “Borgorocco: Terloplein mag blijven

 1. Dat is goed nieuws voor Borgerhout waar ik zo’n beetje ben opgegroeid . Mijn vader had in lang vervlogen tijden , samen met zijn broer een meubelmakerij in de Lammekensstraat . Borgerhout ligt me nauw aan het hart ! Zou het kunnen dat volgens de voor en tegen cijfers voor die naamsverandering op 475 aboriginals er 393 bezetters of verrijkers zijn ! In ieder geval we hebben onze slag thuisgehaald tot vermoedelijk ongenoegen van onze getaande jongens. Maar geen nood waarom dat mooie varken , toekomstig symbool van het verzet niet noemen naar Al Khattabi , resultaat , iedereen kan tevreden zijn .

 2. Gelukkig is het geen zwart varken, maar een geel en Chinezen zijn beschaafder, zelfzekerder en minder racistisch dan Zwarte Piet contesteerders.

 3. Maar iemand die vraagt wie heeft er daar actie gevoerd, Ik denk niet de NVA, zeker niet de traditionele partijen en nog minder de groenen, maar ik ben er van overtuigt dat enkel en alleen het Vlaams Belang die actie voerde, of ben ik verkeerd

   • Ik ben wel Elliot Ness niet, maar ik zag verleden week Filip Dewinter op TV (weet niet meer welke zender) die zijn ongenoegen hierover mocht uiten. Dus Roger, we gaan er van uit dat het Vlaams belang de enige partij was die actie heeft gevoerd.

   • Het Vlaams Belang was inderdaad de enige partij die reageerde. Via een persbericht liet het Vlaams Belang weten dat ze actie zouden voeren op het Terloplein maar vermits na de stemming bleek dat de meerderheid van de bewoners de naam Terloplein wenst te behouden heeft de partij bslist om vandaag een symbolische actie te houden op het Groeningerplein:
    “…..vlak bij de plaats waar op 21 oktober 1990 de 80-jarige Borgerhoutenaar Ludo Hannes in zijn deurportaal een schedelbreuk werd gestampt door enkele jonge allochtonen, waarbij hij een dag later overleed aan zijn verwondingen. Ludo Hannes staat immers symbool voor al die Vlaamse Borgerhoutenaren die het slachtoffer werden van de massale inwijking van niet-Europese vreemdelingen naar hun district. Het Vlaams Belang zal het Groeningerplein symbolisch voor één dag omdopen tot Ludo Hannes-plein. De pers is vanzelfsprekend van harte welkom.”

    Het volledige persbericht staat op de webstek van het Vlaams Belang Borgerhout:
    http://www.vlaamsbelangborgerhout.org/5/24

Reacties zijn gesloten.