Boksbal

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 6BOXING%20ARENA_636837125400871068_main.jpg

Wij vonden deze treffende spottekening in de Libanese Daily Star.

Israël windt er geen doekjes (meer) rond: het vuurt onbeschaamd raketten af op doelwitten in Syrië, die naar eigen zeggen Israëls nationale veiligheid in gevaar brengen. Israël zou een Iraans munitiedepot, een geheime diensteenheid en een trainingskamp als doelwit uitgekozen hebben. Het waarschuwde Syrië het niet te wagen Israëlische vliegtuigen aan te vallen, maar Syrië drukte ondanks de dreiging wel op de luchtafweerknop. Verdediging wordt door Israël als een daad van agressie beschouwd. Volgens Rusland zou het luchtafweersysteem meer dan 30 Israëlische raketten uit de lucht geschoten hebben. Volgens Israël werd een dergelijk afweersysteem door hen vernietigd. U kan hieronder drie video’s over de luchtaanvallen vanuit drie verschillende politieke invalshoeken bekijken.

Naar verluidt werd er geen enkele Iraniër gedood, maar wel vier Syrische militairen. (…)

Israël zou Rusland via hun “deconfliction mechanism” op voorhand verwittigd hebben. Dat weten we dan weeral… Als een land een ander land aanvalt, dan wordt dit vergeven en vergeten op voorwaarde dat het eerst een waarschuwing stuurt. (…)

Volgens Israëlische politici en voormalige geheime dienstofficieren gaat het om Netayahu’s overleven – hij wil afleiden van de binnenlandse problemen en zijn rechtszaak. Een sterke vuist, een sterke leider, de behoeder van het vaderland. Een klassieke strategie in de politiek: de vlucht vooruit.

Al zouden de Iraniërs toch ook beter hun mond met zeep wassen. De voortdurende dreigingen “Israël van de wereldkaart te zullen vegen” zetten geen aarde aan de (vredes)dijk. (…) Hoe ze dat willen verwezenlijken zonder dat de VSA Iran aanvallen (… daar zit immers ook behoorlijk wat olie…) is te gek voor woorden. Heeft iedereen stilaan nog niet genoeg oorlog gezien en beleefd?

De Syrische overheid heeft bij de VN Veiligheidsraad geprotesteerd en wil dat deze de Israëlische acties veroordeelt.

2 gedachten over “Boksbal

  1. in israel heute van 18 januari 2019 staat een artikel van Yochanan Visser, waarin hij de woorden van Netanjahu noteerde die Bibi sprak tijdens de benoeming van de nieuwe IDF – Stafchef Aviv Kochanov.
    Hij maande Iran aan om zo snel als mogelijk Syrië te verlaten: “ik zeg jullie, ga rap terug. Wij zullen niet stoppen met aan te vallen.
    In de laatste 36 uren heeft de Israëlische Luchtmacht op de luchthaven van Damascus, de Iraanse magazijnen aangevallen. Het vermeerderen van de aanvallen bewijst dat we meer dan ooit vast besloten zijn om in Syrië tegen Iran op te treden, juist zoals we het beloofd hebben”.
    Verder verklaarde hij Iraanse doelen al meer dan honderden malen getroffen te hebben.

    • Klopt. Deze verklaring kon men in de meeste Arabische kranten lezen. Is trouwens slechts een herhaling van voorafgaande verklaringen. Met steun van de VSA.

Reacties zijn gesloten.