Blink in BXL

Blink in BXL. Wat een campagne moet worden om de batmanstad te doen blinken getuigt weer van het gebrek aan kennis van de Nederlandse taal.  Is er daar nu echt niemand die de ontworpen affiches eens nakijkt?

Gezien: Een ‘blink’ op de nieuwe centrale lanen

In een promocampagne van de Stad Brussel voor de heraanleg van de centrale lanen is een gênante taalfout geslopen. ‘Een blink op morgen’ staat er op de affiches.
Dat de centrale lanen autovrij zijn wist u natuurlijk al. Dat de Stad daar graag mee uitpakt ook.
Bij de posters voor een bijhorende promocampagne is het echter misgelopen. Daarop is een simulatiebeeld te zien van de fysieke heraanleg van de lanen (compleet met obligatoire kopvodmadam), zoals het bureau SumProjects die al een aantal jaar geleden voorstelde.
In het Frans staat er netjes ‘Imaginez-vous demain’, maar in het Nederlands loopt het behoorlijk fout, metEen blink op morgen’ als resultaat.

Een tikfout, zo laat men bij de stad weten. Het kabinet van schepen van Mobiliteit Els Ampe (Open VLD) nam al contact op met alle bevoegde diensten. Ook Brussels Major Events (BME), dat de affiches maakt en onder de bevoegdheid van burgemeester Yvan Mayeur (PS) valt, is op de hoogte.
De zaak wordt zo snel mogelijk rechtgezet.

Major Events, zoals in ‘majoor avonden’

Gezien bij BrusselNieuws

3 gedachten over “Blink in BXL

  1. Die schoenblinker doet me denken aan de oplichters die overal in de toeristische gebieden in Turkije ‘werken’. Toen ik er, na lang aandringen van een ‘blinker’, mijn schoenen onnodig liet poetsen zonder eerst de prijs te vragen, wachtte hij tot na het werkje van 2′ vooraleer een bordje van achter zijn rug tevoorschijn te halen met daarop: schoenen poetsen: 6 euro.
    Iets soortgelijks meegemaakt met een haarvlecht voor de dochter, een paar blaadjes wc-papier (!) om een wens op te schrijven en aan een boom te hangen, tapijtenwinkels, kellners die je nooit terugziet met je wisselgeld, agressieve ‘gidsen’ die je staan op te wachten aan iedere bezienswaardigheid, kamelenbezitters die je achterna lopen voor geld als je een foto van zijn kameel neemt enz enz. Mij zien ze nooit meer in een moslimland.
    Wordt in BXL wsl ook zo, eens de moslims en de zigeuners in de meerderheid zijn.

    • In Zwart Afrika is het nog erger. Daar word je aan een kruispunt, of elders, door politie tegengehouden die je identiteitspapieren willen zien… en pas teruggeven als je hen genoeg ervoor betaald hebt. In die landen altijd een copy ervan mee nemen en het origineel in de kluis van je hotel laten.

Reacties zijn gesloten.