“Blanke mannen met blauwe ogen zijn bijna op”

Iedereen aan het werk

Minister van werk Monica De Coninck (sp.a) maakte er haar slogan van: iedereen moet langer werken. Een keer verwoordde zij het nog plastischer: “Iedereen die poten en oren heeft moet werken”. Maar nauwelijks enkele dagen later besliste zij om het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (het vroegere brugpensioen) voor de ontslagen werknemers van Ford Genk toe te staan vanaf 52 jaar. De Coninck vergat (of toch niet?) dat van het een het ander komt. En zie, zopas berichtte tijd.be dat er al een nieuw voorstel op tafel ligt om brugpensioen toe te staan, nu vanaf 52,5 jaar, voor de werknemers van Caterpillar.

“Het is de bedoeling om de bruggepensioneerden weer op de arbeidsmarkt te krijgen”, vertelde De Coninck n.a.v. Ford Genk. Maar de Minister weet natuurlijk beter: amper 5% van de bruggepensioneerden zoeken/vinden een nieuwe job.

Intussen mag het modewoord ‘racisme’ niet ontbreken bij het ons aanpraten van een collectief schuldgevoel.  Volgens De Coninck is er ook op de arbeidsmarkt racisme aanwezig.  De opperspion De Witte voegde eraan toe:  “De blanke mannen met blauwe ogen zijn bijna op, werkgevers moeten dat goed beseffen.”

FVE

 

1 gedachte op ““Blanke mannen met blauwe ogen zijn bijna op”

  1. Zoals in mijn reactie op controversiële advertentie reeds duidelijk gemaakt heb ik hier het volgende op te zeggen. Na mijn operaties heeft men mij via VDAB van het kastje naar de muur gestuurd voor “aangepast werk”. van instelling naar instelling, vzw ‘s enz… Ik ben nu 57 heb “aangepast” werk, halve dagen, hele gaat niet meer. En ik zou in mijn huidige toestand nog enkele jaren mee moeten draaien. Wat ik helemaal niet zie zitten vanwege hevige pijn. Na informatie ingewonnen te hebben over een alternatief, wat, of hoe? Bots ik altijd op een muur. BLIJVEN WERKEN. Wel rooie Monica, zit er voor mij geen oplossing in??? De vraag stellen is ze beantwoorden. BLIJVEN WERKEN.

Reacties zijn gesloten.