Betweterige luxegriet

Bij de opvolgers van onze voormalige collega van ‘t Scheldt verscheen op facebook deze rake beschrijving van de groene Jeanne d’Arc, die nooit op een brandstapel zal staan, maar eerder naar brandhaarden zal staan kijken met het excuus deze te willen blussen met water dat anderen moeten oppompen.

Anuna De Wever

Klimaatactivisme die pech heeft met haar achternaam

Anuna is een naam die tot op heden enkel met Chiwawa’s en dwergpoedels geassocieerd werd. Nu dus ook met hun baasjes. Piepjonge, frisse en mondige dame. Werpt zich met veel Ernst op als milieuactiviste en heeft enkele duizenden kinderen een onvergetelijke vrije namiddag bezorgd. Zelf werd ze daar op die Kinderkruistocht in Brussel bijgestaan door haar mama, Katrien Van der Heyden. Die is wereldberoemd in Knack en HLN met haar hilarische stellingen. Zo wilde ze Dries van Langenhove uitnodigen in haar gezin “zijn bedje staat klaar”. Had nog leuk geweest. Want Katrien heeft vanalles in de aanbieding (HLN, 24 September 2018); … “één homo, een gendervariante en de rest is hetero”. Anuna staat in dat artikel mee op de foto. Astemblief! Anuna is inmiddels verder gelanceerd. Als zelfverklaarde klimaatactiviste. Spijtig dat haar reislustigheid (2018: New York, Azoren, Marokko, Bretagne, Tirol, Franse Alpen) zo geëtaleerd werd op haar Facebook pagina. Inmiddels is dit alles op Facebook in een klimaatmist verdwenen, net zoals haar lief ogend vriendinnetje. Onbesuisdheid hoort tot de charme van de jeugd… Voorspelling: binnen een jaar of vijf voorzitster van Jong-Groen of Groen-Jong, of SP-Auw (als die dan nog bestaan). Parlementslid in 2027. Dan heeft ze ook haar jeugddroom gerealiseerd; alle landen van de wereld bezocht te hebben. Met het vliegtuig.

Gerelateerde afbeelding

En onze redactie voegt er nog deze epiloog aan toe: “Op kosten van de belastingbetaler.”

4 gedachten over “Betweterige luxegriet

 1. Uitspraak van Anuna De Wever:
  “De Wereldbank zou kunnen bijspringen met geld voor landen die zich inspannen. Het is maar papier, ze hoeven het maar te drukken.”

  Naar het schijnt is nonsens uitkramen ook een mensenrecht …

  • De ECB heeft toch ook niets anders gedaan dan geld bijdrukken, of niet soms ?
   ‘t Was ook maar geld met een waarde gebaseerd op ‘vertrouwen’ in de euro. Geen intrinsieke waarde. De euro is uiteindelijk ook maar een zeepbel.
   En ik heb helemaal geen sympathie voor dergelijke profiteurs als die Anuna en haar ma met haar vennootschap (om alles te verdoezelen). Laat het duidelijk zijn, ze hebben beiden nog geen slag gewerkt in hun leven, en zullen het blijkbaar ook nooit moeten doen.

 2. – Lieve Anuna

  en alle spijbelaars voor het klimaat,

  dan kunt u zich onthouden van uw mobiele telefoon, Playstation, tv en andere elektrische apparaten. Verlaat merkkleding en bouwt de beste hutten zonder elektriciteit en wordt zelfvoorzienend. Maar laat je klas niet naar demo’s in je diesel rijden. “Spoor Jullie ouders aan voor elektro auto te kopen weiger met het vliegtuig op reis te gaan. Samen een fietsvacantie goed voor het milieu zuiniger en goedkoper

 3. Graag titel veranderen in: betweterige luxehybride!

  Naar eigen zeggen (HLN 26 januari): “ik ben geen meisje. Ik ben geen jongen. Ik pas niet in hokjes.”

  Iets verder in het artikel zet ze zichzelf wel in een hokje, in het hokje van homo, lesbisch of transgender want: hij/zij/X wordt verliefd op grieten.
  Gaan de media haar in Augustus tegenkomen in de Gay Pride? ‘t Zou kunnen als ze in de zomer niet met het vliegtuig naar New York moet.

  Verder wil ze rechten gaan studeren, want ze ziet voor zichzelf veel werk liggen: vrouwenbesnijdenis o.a.
  Ik vermoed dat ze zal opkomen tegen dokter Frankenstein die maar aan vrouwen ligt te snijden om er mannen van te maken. Zou ze het laten verbieden? Stellig wel, het is slecht voor het klimaat. Een hoop afval dat verbrandt moet worden en wat produceert dat? CO2!

  In de politiek zal ze niet terecht komen. “Zowat alle partijen hebben al hun tentakels uitgestoken, maar niemand zal haar strikken. Ze gelooft niet in het politieke systeem en wil er geen deel van uitmaken.” Oef! Is dat een opluchting. We hebben al zotten genoeg.

Reacties zijn gesloten.