Besparen in Charleroi

MM900236531[1]Ook gelezen in zowat alle kranten?

Heel het land bespaart, Charleroi koopt voor 70.000 euro iPhones

Zowat heel ons land is momenteel aan het besparen, maar in Charleroi doen ze daar niet aan mee. De stad, die nochtans met een besparingsplan bezig is, heeft net 100 iPhones en een hoop accessoires aangekocht voor niet minder dan 70.000 euro. Ecolo is woedend.
De factuur, waar Sudpresse de hand op kon leggen, dateert van 15 maart. Erop staat te lezen dat de stad Charleroi 100 iPhone 4S’en koopt met nog een hoop accessoires erbij. In totaal komt dat neer op een aankoop van 69.952,52 euro.
Een smak geld, zeker voor een stad als Charleroi die een strikt besparingsplan opgelegd heeft gekregen. Bovendien is nog niet geweten wie de smartphones zullen krijgen. Volgens Sudpresse zijn het de schepenen, de kabinetscheffen of hoge functionarissen, maar daar is nog niets over beslist. Binnen twee weken wordt de aankoop voorgesteld op de gemeenteraad.
Ecolo is dan ook woedend om de aankoop. ‘Het college doet zo’n uitgaven voor zichzelf, maar veroordeelt de gewone ambtenaren er wel toe om te werken in slechte omstandigheden, soms zonder telefoon of computer omdat die defect of te oud zijn’, zegt Luc Parmentier van Ecolo.
Er is nog geen goedkeuring gevraagd voor de aankoop van de iPhones, bevestigt Parmentier.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130411_00536995