Winden… een probleem waarop de sharia geen antwoord weet

Wes HardinVooruitgang in Aceh: flatulerende vrouwen verboden.

De islamitische raad van de stad Banda Aceh in de Indonesische provincie Aceh, waar de Sharia van kracht is heeft het winden laten voor vrouwen verboden. The Wadyan
Sayyid Yahia, burgemeester van de stad vertelde de media dat het verbod nodig was omdat flatuleren niet samengaat met de Islamitische wellevendheid. “Het is Moslima’s  niet toegelaten winden te laten met geluid, dat is tegen de Islamitische leer” zei hij. De Indonesian Feminists Association heeft de kranten al geïnformeerd al wat mogelijk is te zullen doen om de discriminerende wet te blokkeren.

Tot de krant “The Wadiyan” zei burgemeester Sayyid Yahia dat de wet tot doel heeft de menselijke moraal en het menselijk gedrag te beschermen. Sayyid zei: “Wanneer je een vrouw ziet (hoort?) luidruchtig winden laten, lijkt zij een man te zijn. Maar wanneer zij zich opzij zet en de wind zachtjes laat ontsnappen, lijkt dat vrouwelijk”.
Het laten van “harde winden” is niet ongewoon in Zuidoost Azië, voornamelijk bij vrouwen die aardappelen en erwten eten. Vrouwen beweren zich gezonder te voelen indien zij luidruchtige winden laten. Fathima Khan, een vrouwelijke dokter van het Al Banni Islamic Hospital in de hoofdstad Banda Aceh heeft haar bedenkingen over het wetsvoorstel. “Het is niet nodig dit gebruik in vraag te stellen, laat staan het te regelen, mensen doen het voor hun gezondheid en veiligheid” zei zij.
Volgens de burgemeester waren de straffen voor de overtreders nog niet vastgesteld, terwijl een ander raadslid, welk niet genoemd wilde worden, aan de “The Wadiyan” verklaarde dat, indien de overtreder schuldig bevonden zou worden door de Sharia, zij 20 zweepslagen zou krijgen voor kleine winden en dit zou kunnen oplopen tot 3 maanden gevangenis voor grotere.

Het merendeel van de Korangeleerden is verdeeld over de wet. De gerenommeerde Moslimactivist Bshar Abdulla verwoord zijn objecties in een Twitterbericht: “Hoe men gas dient te laten ontsnappen, staat niet in de Sharia. Er is ook nergens een vermelding over in de Koran”. Langs de andere kant zegt Mehmood Hussain, een andere geleerde en tevens supporter van de wet: “De beleefdheidswaarden en tradities van de Islam dulden niet dat vrouwen luidruchtige scheten laten”.
“Met de nieuwe regeling zullen alleen vrouwen op publieke plaatsen geviseerd worden” zegt de burgemeester “thuis zal het de verantwoordelijkheid van de man zijn de vrouw te houden aan de Islamitische waarden”. “In de Koran wordt nergens vermeld dat het laten van winden de gezondheid ten goede komt” argumenteert Sayyid Yahia verder.
De stadsraad zal over een week de verordening evalueren, waarna het een wet kan worden.

Wes Hardin

http://sheikyermami.com/2013/04/10/progress-in-aceh-female-flatulence-banned/#more-129883

7 gedachten over “Winden… een probleem waarop de sharia geen antwoord weet

  1. Eindelijk mag ik vaststellen dat de Islammers , zin voor humor hebben door een wetsontwerp in te dienen om scheetlatende vrouwen te beteugel. Hier zijn vrouwen weer het slachtoffer ! Ik kan me best en volkomen inleven in een wet die het verspreiden van buikgassen met of zonder geluid , met stank of zonder , tijdens het ochtend, middag ,avondgebed of als tussendoortje zou beteugelen . Het moet geen lachertje zijn als ge ter ere van Allah met uw kont in de lucht hangt en de geloofsgenoot , voor je in dezelfde houding. Als die voorligger juist bonen , erwten spruiten of bloemkool in zijn darmen heeft gepompt , of zich heeft vergaapt uit dankbaarheid , aan een foto van Mieke Van Hecke ! Ge weet wel , dat opperhoofd van het Katholiek onderwijs die samenwerking met de politie weigert om krijgers in spe aan te geven . Als die dan uit noodzaak of dankbaarheid ,zijn geluiden met atributen ten hemel doet opstijgen . Dan kan ik best begrijpen dat de achterburen daar kanttekeningen bij maken . ! Voor zover ik weet staan er in de Koran geen verzen over scheten laten .

    • René, met jouw fantasie kan je best tot onze redactieploeg toetreden. Zelfs zonder foto snappen wij perfect wat je bedoelt.

  2. Het is om zich een breuk te lachen… er staat niks over scheten-laten in de Koran. {;OD
    Maar TOCH staat er wél “iets” van in, want “De Winden” is een normaal synoniem van het woord “Djinn” (Spokende geesten als duivels).
    Door hun achterlijk bijgeloof (en ipso-facto: vrees voor djinns) spreken de moslims dan over “de winden”.
    Hun vrees is zo groot, dat zij zelfs uitgevonden hebben dat iedere mosselslim TWEE “engel-bewaarders” heeft: één per schouder… als uitscheiden van hun karpetknielend gebed, draaien zij dan ook hun hoofd naar iedere schouder, en smeken binnensmonds om bescherming ….tégen de “winden”.

Reacties zijn gesloten.