“Bescherm op z’n minst nog onze privéwoning.”

“Bescherm op z’n minst nog onze privéwoning. Dat is een grondrecht in de grondwet én in het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.”

We gaan het thema van het vorige opiniestuk (Freddy Van Gaever) uitdiepen met een interview met advocaat Hans Rieder, die een aantal wetten aanklaagt die deze legislatuur zijn goedgebeurd.  “Absurd” noemt hij ze.

 “Al die wetswijzigingen kaderen in de tendens om alles te criminaliseren. Als u niet oppast, pakken ze uw vrijheid af. Als u daartegen protesteert, zullen ze uw deur openbreken, kasten opentrekken en alles opladen. En ergens in uw verleden zullen ze dan wel iets vinden om u te pakken. Laten we dat gebeuren als humanisten?,” reageert Rieder ziedend.

“Ze willen ons kortwieken!”

Lees verder

2 gedachten over ““Bescherm op z’n minst nog onze privéwoning.”

 1. Als de vos de passie preekt…
  Rieder, da’s toch die advocaat die het grootste krapuul vrij krijgt door zich niet te buigen over de grond van de zaak, maar te gaan vitten op procedurefouten?
  Hoe meer van die idiote wetten, hoe beter toch voor hem en zijn werkwijze? En hij gaat ons nu wijsmaken dat het allemaal de spuigaten uitloopt? De ironie ten top!

  DAT het al jaren foutloopt qua justitie in ons land is een vaststaand feit en weet iedereen. Het gerecht heeft niets meer meer gerechtigheid te maken en is 1 grote commercie geworden. Dagelijks staan de kranten vol van het falen van justitie. Straffeloosheid en als er al straffen zijn : belachelijk lage straffen zijn meer regel dan uitzondering.

  De politiek reageert hierop door als wetgevende macht meer middelen te geven aan het gerecht, met andere woorden: meer zaken strafbaar te maken. (Meestal alleen maar om geld in het laatje te brengen via idiote boetes, dat dan weer wel, maar ach …) De politie als uitvoerde macht doet vervolgens met die wetten waarvoor ze bedoeld zijn. En dan komt het derde deel van het drieluik, de rechterlijke macht, en telkens stropt het daar.
  Zou het niet eens dringend tijd worden dat ze ook het gerecht eens gaan hervormen? En dan bedoel ik: ECHT hervormen, zodat het weer wat in ere kan hersteld worden en weer gaan doen waar het oorspronkelijk voor bedoeld was: om recht te spreken en rechtvaardigheid te doen geschieden?

 2. Wij hebben die bewering nog maar pas gewaarheid gezien in Nederland alwaar een dame van een overvallen juwelier… de twee braakselsmoelen doodgeschoten heeft.
  Hun ex- landgenoten hebben zelf betoogd omdat “zij” het een schande vinden dat… zomaar 2 van hun GEWAPENDE overvallers afgeknald werden.
  “Quel culot” zouden de Françoistjes zeggen… maar wat NOG ERGER is:… het “openbaar ministerie” TWIJFELT… of het wél “wettige zelfverdediging” is (of niet) waarbij die dame eventueel ZOU kunnen vervolgd worden wegens ‘koelbloedige moord”….
  De wereld op z’n kop ! (gvd ) 🙁

Reacties zijn gesloten.