Berlijn, de verloren stad (17)

Worden Duitsers tweederangsburgers? Zo worden ze in Berlijn wel behandeld. Oekraïners die met hun auto naar Berlijn trokken mogen gratis parkeren. En als ze ergens een parkeerovertreding begaan, dan krijgen ze geen boete. Voorlopig tot einde mei.

Eigenlijk laat het Berlijnse linkse stadsbestuur (rood-rood-groen) steken vallen: zouden ze de Oekraïners niet ook gratis laten tanken?

„Um diesen Personen in diesen schweren Zeiten keine zusätzlichen finanziellen Bürden aufzuerlegen, haben sich die Berliner Bezirke mit Parkraumbewirtschaftung kurzfristig auf die Duldung des Parkens ohne Parkschein, ohne Anwohnerparkausweis bzw. Ausnahmegenehmigung für Fahrzeuge mit ukrainischen Kennzeichen für die Dauer von drei Monaten (d. h. bis Ende Mai) verständigt.“

Hoeveel Oekraïners zich in de Duitse hoofdstad bevinden weet niemand. Ze mogen immers zonder visum het land binnen. En dat ze niet van plan zijn eerstdaags terug te keren is duidelijk. Talrijke “gasten” zoeken een woning. Dus niet alleen concurrentie op de woningmarkt maar ook op vrije parkeerplaatsen.

https://www.berlin.de/ukraine/ankommen/sozialleistungen-beantragen/

Berliner Kurier