Bent u tevreden over de werking van de EU?

Die vraag werd gesteld tijdens een opiniepeiling in alle lidstaten van de EU.

Zelfs in het zuiden, waar ze het EU-manna over zich heen gestort kregen, zijn ze koele minnaars van de EUSSR geworden.  Tot die conclusie is Gallup, een organisatie voor opiniepeilingen, gekomen.

Meer dan de helft van de bevraagden in alle EU-lidstaten, met uitzondering van vier in Noord-Europa, zegden het niet eens te zijn met het bestuur van de EU.
In Griekenland was slechts 19% tevreden over de EU, in Cyprus 21%, in Spanje 27% en Portugal 31%.  De instemming was het grootst in Duitsland (59%), in het land b* (56%), Denemarken (50%) en Luxemburg (67%).

ktgwenjaaki_p-hy7npyxw.png

Traditioneel EU-sceptische landen toonden lage goedkeuringscijfers.  Slechts 29% van de Britten zijn het eens met de EU-leiding, de Zweden en de Tsjechen doen het iets beter met 30%.  De Italianen volgen de neerwaartse trend niet; hun goedkeuring steeg met 9% sinds 2008 tot het huidige 43%.
In het algemeen werd er vastgesteld dat jongeren eerder positief tegenover de EU staan (…die kunnen ze  nog iets wijsmaken!), maar ook bij die groep zakken de cijfers.

EUSSRKortom: slechts in vier lidstaten is 50% of meer het eens met de koers van de EU.  Bij de vraagstelling ging het evenzeer om de EU-instellingen als om de leiders van de Europese Raad.  De studie werd uitgevoerd bij ca. 1000 mensen van 15 en ouder in elke lidstaat tussen april en juli, zowel telefonisch als in een persoonlijk gesprek.  Er dient rekening gehouden te worden met een mogelijke foutmarge van 3.5% tot 5.3% volgens Gallup.

* waarmee bewezen wordt dat de politiek-correcte media uitstekend werk verrichten!

European Voice

Meer cijfermateriaal vindt u bij Gallup

Nvdr: Ons hebben ze niet naar onze mening gevraagd.  We geven ze regelmatig weer op deze blog.

2 gedachten over “Bent u tevreden over de werking van de EU?

  1. Hoe is het mogelijk onze vertegenwoordigers in de Europese unie werken zich bijna dood voor onze welvaart te verzekeren en die krijgen van de bevolking stank ipv dank Wat zijn wij toch ondankbaar

Reacties zijn gesloten.