Bedreiging van onze vrijheden

Wie mensenrechten ziet als onveranderlijk, bedreigt de vrijheid

“Niet de moslimterroristen, maar de mensenrechtenfundamentalisten zijn de grootste bedreiging van onze vrijheden. Wie mensenrechten benadert met religieus fanatisme, verliest de realiteit uit het oog.”

Ooit vormden mensenrechten de belangrijkste component van het buitenlandbeleid van de Verenigde Staten. Hetzelfde gold voor Europa.
Een eenduidig mensenrechtenbeleid was er niet – er waren minstens drie uitgangspunten aangaande de mensenrechten.
Het eerste was gebaseerd op het cultuurrelativisme. Mensenrechten zijn een Europese uitvinding; Europese en aanverwante culturen zijn verbonden met dit begrip. Andere culturen ontwikkelen zich niet volgens het Europese denken.

Marxisten
Cultuurrelativisten vinden dat het Westen respect moet hebben voor andere culturen. Daarom mag volgens het Westen zich volgens hen niet bemoeien met andere culturen. Wat wij mensenrechtenschendingen noemen, noemen zij de traditie.
De marxisten nemen daarin een bijzondere positie in. Zij hebben niets met het recht op vrijheid. Dat is niet onbegrijpelijk, het zijn totalitaire figuren.  Lees dit opiniestuk van Afshin Ellian verder bij Elsevier…

FVE

2 gedachten over “Bedreiging van onze vrijheden

  1. Aaah… ik ben OOK groot voorstander van “mensenrechten” want… ik, (en nog velen onder ons) hebben het recht om te leven tussen Mede-Vlamingen terwijl wij nù GEDWONGEN zijn om te leven met een massa volk met een ànder vorm van mores, afkomst, religie. 🙁

Reacties zijn gesloten.