Antwerps stadsbestuur kent zijn prioriteiten

Antwerpen zal helemaal regenboog kleuren tijdens Antwerp Pride. Dat belooft voorzitter Bart Abeel. Regenboogvlaggen, regenbooglintjes, regenboogzebrapaden en niet te vergeten vele evenementen zullen van de Koekenstad tijdelijk een LGBT-epicentrum maken.

“De strijd is nog lang niet gestreden.”

“Niet zelden wordt opgemerkt dat Antwerpen een laboratorium is. In Vlaanderens grootste stad worden niet alleen politieke ontwikkelingen, maar ook sociaal-culturele veranderingen het eerst zichtbaar. Antwerpen heeft zich de voorbije jaren op de kaart gezet als een tolerante, gastvrije en bruisende stad waar de LGBT-gemeenschap altijd welkom is.

Het stond dan ook in de sterren geschreven dat het stadsbestuur een volwaardige partner is geworden van Antwerp Pride dat deze zomer zijn tiende verjaardag viert. Proficiat!”  Lees de boodschap van burgemeester De Wever en van schepen Fons Duchateau bij AntwerpPride.

Juist.  En daarom komen er twee regenboog-zebrapaden in Antwerpen.  We hebben iets bijgeleerd vandaag: ze staan o.a. voor ‘vrede‘…   Meer info: Twee Regenboogzebrapaden in Antwerpen + video.

“Holebi’s kunnen politie vertrouwen”

Antwerpse Trots… het kan verkeren, wist Bredero.

3 gedachten over “Antwerps stadsbestuur kent zijn prioriteiten

  1. BDW sprak over kunst. Kunst veredelt de geesten.

    De literaire kunst van de zeer geprezen heer Gide, maakte hem zeer consequent. Zo schrijft hij in zijn ‘Journal’ dat hij aan God zou willen geloven als die zich aan hem openbaarde, hij zou dan op zijn knieën zinken om vol overtuiging het Onze Vader te bidden. Maar op 3 augustus 1942 (73 jaar) vertelt hij over ‘deux nuits de plaisir merveilleuses’ die hij met een jongeling van 15 jaar in Tunis doorbracht. Die jongen was zelfs ‘encore plus beau de corps que de visage’. Vermits God zich nog niet aan hem geopenbaard had, zal hij dan maar op de knieën gezonken zijn voor dat plus beau de corps.
    Ik kan hier nog wat staaltjes weggeven van schrijvers die de weg baanden voor de homo-lobby. Rimbaud, Paul Claudel, de Maupassant, Stendhal, Swinburn en nog een hele zwik + Verlaine die in zijn ‘Hombres’ eer bewijst aan de ‘cul’ van de man. Een ‘eer’ die op de ‘praalwagens’ van de parade in beeld wordt gebracht.

    De hoger vernoemde voortrekkers zullen lachen in hun graf, als ze merken hoe hun uitspraken en geschrijf met de hulp van hun protagonisten de geesten verder hebben kunnen verzieken, met als uiteindelijk resultaat in vele westerse landen de ‘Gay Parade’.

  2. Een ziekmakende gedachte, die een normale man-vrouw relatie onnatuurlijk wil bestempelen. Een parade van samengestelde man-vrouw relatie zou als tegenoptocht moeten georganiseerd worden met wagens waar sexy geklede paren kussend elkaar omhelzen. Zo niet gaan we verdrukt worden door deze perverse vieze-ikken.

  3. Binnenkort een boete voor een zichtbaar zwangere vrouw , een slag in het gezicht voor regenboog gekleurden

Reacties zijn gesloten.