Amish bevolking be’leeft’ corona op hun eigen manier

U kent hen wel, de Amish, die door de westerse ontwikkelde landen, beschouwd worden als een achterlijk volkje. Ze leven op hun eigen manier: zonder tv, elektriciteit of auto’s, zonder westerse invloeden. Een godvruchtige, wereldvreemde samenleving.

Ook daar kregen ze te maken met het coronavirus, maar gingen er heel anders mee om dan wij hier (moeten doen). Een woordvoerder vat het als volgt samen:

Er zijn drie dingen waarvan Amish niet houden, en dat zijn:

  • de overheid – ze willen met de overheid niets te maken hebben
  • het onderwijssysteem van de overheid – ze sturen hun kinderen niet naar publieke scholen
  • het gezondheidssysteem van de overheid

Tegen die drie dingen strijden we voortdurend. Samengevat zijn die drie dingen dat wat covid-19 is.

Verleden jaar was er een korte quarantaineperiode. En vervolgens kozen de Amish voor hun eigen weg. Het begon met een religieuze viering bij een feestdag in mei. Bij de communie drinken ze allemaal wijn uit dezelfde beker. Als er eentje besmet wordt, worden we allemaal besmet. Iedereen kreeg het coronavirus.

Ze ontkenden het bestaan niet, maar boden er het hoofd aan. Het is erger niet te kunnen werken dan te sterven. Alles sluiten, ons verbieden naar de kerk te gaan, niet met de familie samen te kunnen komen, onze ouderen niet te kunnen bezoeken in het ziekenhuis, te moeten stoppen met werken… Het is tegen alles waarin we geloven. Men wil onze cultuur helemaal veranderen door te doen zoals zij probeerden voor te schrijven verleden jaar. En dat gaan we niet doen… “

Een expert over de Amish, getuigt dat tegen midden mei 2020 alles terug normaal zijn gangetje ging bij de Amish. En ziekenhuizen worden vermeden. Sommige Amish weigeren gewoon naar een ziekenhuis te gaan. Zelfs toen ze erg ziek waren. Want dan zouden ze geen bezoek mogen ontvangen en het is voor hen belangrijker bij het ziek-zijn, zelfs heel erg-ziek zijn, thuis te kunnen blijven omringd door vertrouwde personen, i.p.v. in isolatie in een ziekenhuis.

En dan kwam het “ontstellend” nieuws – ontstellend voor de politiek en farmaindustrie – nl. dat de Amish gemeenschap in maart 2021 de kudde-immuniteit bereikt had, m.a.w. dat een overgroot gedeelte van de gemeenschap besmet was geweest en bijgevolg nadien immuun.

Er wordt sowieso aan getwijfeld, want de Amish willen niet getest worden. Hun stelling: “Ik ben ziek, ik weet dat ik ziek ben, d’r moet me niemand anders vertellen dat ik ziek ben… ” of hun bezorgdheid dat bij een positieve test zij zullen beperkt worden in dat wat ze (willen) doen.”

De Amish woordvoerder vult aan: “We willen de cijfers niet zien stijgen want dan zouden ze (… de overheid) nog meer zaken gaan afgrendelen. Wat is dan het voordeel van de test?”

Afsluitend: er is één ding duidelijk, nl. dat er niet méér doden vastgesteld worden bij de Amish gemeenschap dan in plaatsen die in lockdown gingen.

Op de vraag of de Amish volwassenen het vaccin kregen, zijn er naar verluidt geen cijfers bekend, maar men gaat er vanuit dat het slechts om een zeer klein aantal zal gaan. En… enigszins spottend… ze zijn dankbaar dat de omringende bevolking hun vaccin kregen en een masker dragen… En neen, zegt de Amish woordvoerder, we willen geen vaccin. We kregen allemaal het covid-virus, waarom zouden we ons dan laten inenten? Toen iedereen rondom ons tot stilstand kwam, dan begonnen wij pas te lopen, we verdienden meer geld dan ooit tevoren. En het kan ons geen barst schelen dat de wereld het met onze aanpak niet eens is… we hebben immers onze kudde-immuniteit.”

1 gedachte op “Amish bevolking be’leeft’ corona op hun eigen manier

  1. Amish adepten zijn naar onze mening rare kwisten maar men moet toegeven dat voor hun de eigen gemeenschap boven alles gaat en ze geen inmenging van anderen dulden; Wij, de westerse wereld heeft deze basis van geloof in het eigen volk compleet verloren en we dragen er de gevolgen van. We hebben het zelf gezocht dat anderen ons voorschrijven wat we mogen doen. Wanneer komen we in opstand tegen de verwekkers van een nieuwe wereldorde die we niet willen.

Reacties zijn gesloten.