Amerikaans mantra

Afbeeldingsresultaat voor usa warmonger

Oorlog, oorlog, oorlog… Ditmaal tegen Iran. Want Iran zou volgens Pompeo met zekerheid – hij toont de bewijzen – de ontploffingen en de branden op de twee tankers veroorzaakt hebben. Het bewijs? Een filmpje van een beeldkwaliteit de VSA onwaardig waarbij men inderdaad een tanker en een klein bootje met bemanning waarneemt dat een bepaalde handeling uitvoert. Pompeo weet met zekerheid dat Iran daarbij een niet ontplofte mijn – hét bewijs – van de romp verwijderde. Pompeo heeft met zijn havikblik het etiket “made in Iran” gezien. Iran weerlegt: ze hebben hulp geboden, wat sowieso voor de publicatie van de “bewijzen” reeds bekend was. Waarop Pompeo de bal in het open doel kopte met een – zie je wel! – ze waren wel degelijk daar ter plaatse. Je verwacht toch niet dat Iran een hulpbehoevende bemanning gaat helpen? En kwam dan vlot met een meer voor de hand liggende uitleg – met passend beeldmateriaal – op de proppen.

Gemakshalve wordt daarbij “vergeten” dat zo’n brandende tanker op drift – de Japanse tanker drijft af naar Iraans grondgebied of is er zelfs al – een gevaar betekent voor de scheepvaart die door die flessenhals moet passeren.

Merkwaardig is echter dat zelfs bij CNN tijdens een debat gesteld werd “dat is de retoriek maar niemand hecht er geloof aan”. Vooral omdat de Japanse premier Abe daar net op bezoek is en al in een persmededeling bevestigde dat Iran geen enkele intentie heeft nucleaire wapens te gebruiken. Nu is de redactie van CNN geen beste maatje van Trump en zijn entourage maar als het gaat om de Amerikaanse veiligheid en oorlogsbereidheid, dan trekken ze wel aan hetzelfde zeel. Nu dus niet.

Eigenlijk is dit net hetzelfde scenario als toen het Syrische leger flinke vooruitgang bij het heroveren van het Syrische grondgebied boekte en dan – volgens Amerikaanse bewijzen (… Witte Helmen, al-Nusra & co) – uit pure vreugde dan maar besliste de eigen bevolking op chemische gassen te trakteren. Logica?

Paradoxaal verklaarden de VSA , die zich uit het atoomakkoord van 2015 met Iran teruggetrokken hebben, zonder verpinken dat Iran als doel heeft “het conflict met Washington te laten escaleren” omdat Iran “niet geïnteresseerd is in een gesprek met de VSA”.

Rare jongens, die Iraniërs. Onder het oog van de USS Bainbridge, van een Amerikaanse verkennersdrone die zelfs een vlieg op een schedel ziet zitten en een Amerikaans P-8 verkennersvliegtuig, trekken de oorlogszuchtige Iraniërs – volgens Pompeo – in het zicht van heel de wereld met een klein bootje naar een tanker-in-nood om daar een mijn op de romp te verwijderen… Je moet maar durven! Of zijn ze soms levensmoe?

De bemanning van de tanker ontkent de plaatsing van de mijnen, maar bevestigt de impact van een projectiel, boven de waterlijn:

Qui bono? Wie Engels begrijpt moet maar eens de reacties op het artikel in The American Conservative lezen… O.a. “Het enige dat nog gemist wordt is een aantal paspoorten die “toevallig gevonden werden” nabij de schepen met een grote drijvende pijl in hun richting voor het geval we het niet begrepen hebben…” en “Wie moeten er volgens de VSA ten oorlog trekken tegen Iran? Iran?” of “Waarschijnlijk 50/50 kans dat het een VSA-Saoedi “false flag” was” en “Ruikt naar een “false flag” excuus voor oorlog der neo-cons. Ik wed dat de VSA, de Saoedi’s of de Israëli’s er verantwoordelijk voor zijn – of allemaal.” Nog eentje: “Indien ik zou wedden, dan zou ik mijn geld op de “echte” bandieten zetten, nl. Mossad, CIA, MI6 of eender welke combinatie van de drie. De neo-cons en zionisten in Washington zijn verraders aan onze constitutionele republiek! Laat hen ons niet in een andere buitenlandse oorlog ten bate van Israël meeslepen! Denk aan de USS Liberty! Vergeet dit nooit!” Neem hier eens een kijkje voor meer info en commentaar.

We herinneren ons nog het beeldmateriaal dat de VSA ons door de strot duwde om de oorlog in Irak te rechtvaardigen. Bewijzen van massa-vernietingswapens? Noppes. De laatste steen omgedraaid en behalve een weglopende schorpioen niets gevonden van die zgn. bewijzen die we toen ook dagelijks in het nieuws mochten aanschouwen. Kijk even mee naar dit filmpje

… en naar achteraf bekende feiten en gevolgen:

We hebben het al geschreven en herhalen het bij deze: zou Pompeo zich ook zo druk maken mochten er in Iran slechts dadelpalmen staan?