Afgang

Het had één groot bloedbad moeten worden.
Een rode zondag op 19 april in de kerken Sainte Thérèse en Saint Cyr-Sainte Julitte van Villejuif.  Eén grote orgie van vermoorde christenen.  Helaas, het heeft niet mogen zijn.

De djihadist schoot zichzelf in de voet, letterlijk en figuurlijk! Hij had geen andere keuze dan de nooddiensten te bellen en om hulp te verzoeken.

Sid Ahmed Ghlam, 24, afkomstig uit Algerije,  heeft zijn kans op eeuwige roem gemist.  Roem en erkenning van Allah, die hij dacht te vergaren door gewapend met een kalasjnikov en twee pistolen de kerkgangers neer te maaien.
De ziekenwagen bracht hem naar het ziekenhuis; de politie vond in zijn wagen de wapens, een kogelvrije vest en schriftelijke bewijzen die leidden naar de kerken en inzage gaven in zijn one-man-show voor Allah.

Nochtans was Ghlam geen novice.  Hij wordt ook beschuldigd van moord op de 32-jarige Aurelie Chatelain, die in haar wagen doodgeschoten werd en vervolgens in brand gestoken.  Oorspronkelijk gingen het parket ervan uit dat het om een roofmoord ging; intussen meent men te weten dat Chatelain door Ghlam voor een agente in burger gehouden werd.

Ghlam ontkent alles en beweert dat hij integendeel… de aanslag op de kerk verhinderd heeft en daarbij een schotwonde moest incasseren! 

Bij een huiszoeking vond de politie nog drie bijkomende kalasjnikovs en een aantal kogelvrije vesten.   Volgens de krant Le Monde handelde Ghlam tot in de kleinste details volgens “instructies uit Syrië”.  Zijn contactman was een Fransman uit Toulouse, die zich tot de islam bekeerd had en in 2014 naar Syrië trok ten dienste van I.S.    Voorafgaand had deze vijf jaar in de gevangenis doorgebracht wegens hulp aan het terrorisme.

Ghlam had ook contact met Mohammed Merah, de moslim terrorist die in maart 2012 drie verschillende aanslagen in Toulouse en Montauban gepleegd had waarbij drie Franse soldaten, een joodse rabbijn, diens twee kinderen en de dochter van een joodse schooldirecteur gedood werden.  Op 22 maart werd hij gevonden en gedood.
Hij was in 2013 /2014 in Reims een buurman van Saïd Kouachi, één van de twee Charlie Hebdo moordenaars.
Naast zijn opdrachtgevers in het M.O. zouden drie personen de wapens bezorgd hebben.  Rabah R. is een oude bekende bij de Franse geheime dienst.  De twee anderen waren tot dan niet bekend.  Na onderzoek bleek dat ze tot de directe kring hoorden rond Moussa Coulibaly, die in februari in Nice drie Franse soldaten aanviel en hadden ze contacten met een Marokkaanse djihadgroepering.   Uit gevonden documenten blijkt dat Ghlam deel uitmaakte van een uitgebreid islamitisch netwerk.

Ghlam kwam in 2001 samen met zijn familie voor het eerst naar Frankrijk.  In 2003 keerde hij terug naar Algerije, maakte zijn school af en trok dan terug naar Frankrijk in het raam van “gezinshereniging”.

Als de poco pers het nu over een “kansen missende” jongere heeft, dan schrijft ze eens voor een keertje de waarheid.   Intussen staat het zonder enige twijfel vast dat hij een verwarde eenzaat was: “confus” in het Frans: “Plusieurs sources proches du dossier ont insisté sur le caractère confus des diverses explications fournies par Sid Ahmed Ghlam.”

FT

Le Monde         –                De twee gezichten van Sid Ahmed Ghlam   –     RTL:chronologie

6 gedachten over “Afgang

 1. Nietemin zullen de mensenrechtenorganisaties waken dat de rechten van deze zeer vrome Allah gatlikker zijn rechten niet geschonden worden . Op zijn proces dient hij te worden bijgestaan door top-advocaten , betaald door de belastingsplichtenden . Zij zullen de vrijspraak eisen voor hun client en alle verantwoordelijkheid schuiven op Allahu Akbar , die zijn arme slaafse volgeling de opdracht gaf en deze handelde in een vlaag die hij niet kon weerstaan .

 2. Geen medelijden met een volk dat een socialist als president kiest, en al helemaal geen medelijden met de kerk.

  • We menen nochtans te weten dat er niet uitsluitend vrouwen naar de kerk(en) gaan…

 3. Eens te meer gaat het hier om “kringen” die bij de veiligheidsdiensten gekend waren.
  De vraag is dan ook , en dit voor de zoveelste maal :
  “Wie heeft er voor gezorgd dat dit “soort” in Frankrijk is kunnen komen en blijven?”.
  Waarvoor dienen al die wetgevingen, die laatst nog verstrengd werden, om het terrorisme te bestrijden?
  Waarvoor dient het gigantische politie- en veiligheidsapparaat??
  De verantwoordelijken voor dit schuldig verzuim & verraad, dienen dan ook gezocht te worden bij diegenen die de werkelijke macht in handen hebben.(weliswaar vanachter de schermen).
  Deze verantwoordelijken zitten o.a. in de Rue des Cadets in Parijs!!
  Het enige waarvan deze verantwoordelijken wel van wakker liggen, dat zijn de boodschappers die de waarheid zeggen en schrijven.

 4. Afgang.

  Bovendien wordt mijn oude, mooie Nederlandse taal beheerst en vermoord door de groene en linkse geestelijken, gebrabbel van de multicul en aanhangers van de Gay Pride
  De trots verdween uit mijn taal en verval, hersenspoeling en perversie bleef. En zij die op de barricaden zouden moeten staan, schrijvers en dichters, spelen het spel mee.

 5. En de moordenaars van 2 IKEA-klanten in Zweden waren …eritrese asielzoekers! Ieder medelijden met de meest naieve EU-onderdanen is echter ongepast. De slachtoffers hadden hoogstwaarschijnlijk zelf voor nog veel meer islamitische asielzoekers gestemd. Te veel socialisme is nu eenmaal schadelijk voor de hersenen.

Reacties zijn gesloten.