Abortus: schokkende cijfers

Wes HardinAl 336 miljoen Chinese baby’s geaborteerd

41% zwangerschappen New York eindigt in abortus – Staat New York wil nog verder gaan en abortussen tot de volle 9 maanden toestaan  

Het Chinese ministerie van Gezondheid heeft afgelopen donderdag bekend gemaakt dat er in het land al een half miljard geboortebeperkingsprocedures hebben plaatsgevonden, waarvan minstens 336 miljoen abortussen.

Overigens gaat het in sommige delen van de Verenigde Staten hard dezelfde kant op; in de stad New York eindigt 41% van alle zwangerschappen in een abortus.

30.000 plastic foetussen als uiting van protest

Naast de 336 miljoen abortussen, meer dan de hele bevolking van de Verenigde Staten, lieten 196 miljoen Chinezen zich steriliseren. De officiële cijfers uit China illustreren de gigantische impact die het verplichte éénkindbeleid sinds 1971 op de samenleving heeft. Volgens een onderzoek van het gerenommeerde Pew Research Center in 2008 staan de meeste Chinezen achter het éénkindbeleid, omdat men denkt dat het land onmogelijk honderden miljoen extra mensen zou kunnen voeden en onderhouden.

Ieder jaar worden er 13 miljoen Chinese baby’s geaborteerd, oftewel zo’n 1500 per uur. Overheidsofficials wijten het hoge aantal aan het gebrek aan seksuele voorlichting. Minder dan 10% van de seksueel actieve Chinezen gebruikt condooms.

Eénkindbeleid langzaam afgeschaft

Vorig jaar kromp de werkende bevolking voor het eerst in 50 jaar tijd. De overheid ziet deze ontwikkeling als een grote bedreiging voor de economie, die drijft op goedkope arbeiders. Daarom werd de Gezinsplanning Commissie, die het éénkindbeleid soms op wrede wijze heeft afgedwongen, in het ministerie van Gezondheid opgenomen. ‘We moeten een nieuw gezinsbeleid ontwikkelen dat beter past bij deze tijd,’ gaf voormalig viceminister Huang Jiefu als commentaar.

Volgens Wang Feng, bevolkingsexpert en directeur van het Brookings-Tsinghua Center for Public Policy in Beijing, zal het echter nog wel even duren voordat de regering definitief afscheid neemt van het tientallen jaren lang gevoerde éénkindbeleid. ‘Ze kunnen niet alles in één keer afschaffen.’ (1)

New York: 41% abortussen

Ook in de Verenigde Staten zijn ondanks de restricties die conservatieve overheden in het verleden oplegden al meer dan 55 miljoen baby’s geaborteerd. De huidige president Obama voert juist een pro-abortusbeleid. In de staat New York eindigt één derde van alle zwangerschappen in een abortus; in de stad New York bedraagt dit percentage zelfs 41%. (2)

Landelijk worden er in de Verenigde Staten jaarlijks meer dan 1,2 miljoen baby’s geaborteerd. Van de circa 4500 per dag is 35% van Afro-Amerikaanse afkomst, terwijl het aandeel Afro-Amerikanen in de totale bevolking slechts 13% is. 52%* van alle Afro-Amerikaanse zwangerschappen wordt door abortus afgebroken, tegen ‘slechts’ 10,8% bij de blanken. Sinds 1973, toen abortus in Amerika werd toegestaan, gaat het al om 16 miljoen zwarten die nooit geboren zijn. (3) Bovendien wordt maar liefst 70,2% van alle Afro-Amerikaanse baby’s bij een ongetrouwde moeder geboren (officiële cijfers 2006). *

Volgens de website BlackGenocide.com. Officiële overheidscijfers spreken van 33,4%.

‘Voortplantingsrecht’: Abortus nooit meer een moord

Andrew Cuomo, de Democratische gouverneur van New York die in 2016 mogelijk een gooi zal doen naar het Amerikaanse presidentschap, wil een nieuwe ‘gezondheidswet’ invoeren die het vrouwen makkelijker maakt om voor hun ‘voortplantingsrechten’ op te komen. Volgens critici zal het aantal abortussen hierdoor alleen maar toenemen, omdat in de wet de abortusgrens van 24 weken wordt verruimd, potentieel zelfs tot en met de volle 9 maanden. Bovendien geeft de wet ook niet-medici toestemming abortussen te verrichten en worden onwettige abortussen uit het strafrecht gehaald, zodat nooit meer over ‘moord’ kan worden gesproken. Hiermee wordt voorkomen dat de geaborteerde baby wettelijk als ‘slachtoffer’ kan worden beschouwd.

‘Amerika’s ergste nachtmerrie’

‘Dit wetsvoorstel is Amerika’s ergste nachtmerrie,’ gaf Chris Slattery, president van de EMC Frontline Zwangerschapscentra in New York als commentaar. ‘Als er geen verzet komt tegen deze wet wordt dit een ramp. Het zal van de staat New York het nieuwe late-abortus centrum maken.’

Volgens de organisatie Political Research Associates wordt 64% van alle abortussen in Amerika geheel of gedeeltelijk onder dwang uitgevoerd. De door de regering Obama gesubsidieerde ‘pro-keuze’ organisatie Planned Parenthood is echter zeer te spreken over de nieuwe wet. ‘Dit is een logische maatregel die aangaande de besluiten die vrouwen over hun gezondheid nemen de New Yorkse waarden vertegenwoordigt.’ Behalve overheidssubsidie voor abortussen bevat de nieuwe gezondheidswet van president Obama ook een verborgen ‘straf’ op getrouwde echtparen. Zij zijn namelijk ongeveer $ 10.000 extra aan hun zorgverzekering kwijt zijn dan ongehuwd samenwonenden.

http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/03/Al-336-miljoen-Chinese-babys-geaborteerd (1) The Telegraph (2) Washington Times (3) World Net Daily

Wes Hardin