7 gedachten over “7de Dag: debat “Moeten we bombarderen in Syrië?”

 1. Iemand die neutraal is moet toch toegeven dat Filip Dewinter met kop en schouder over de andere leden uit stak in dit debat.

 2. Een regime zoals IS ,dat alle vormen van menselijkheid verloren heeft mag niet worden gebombardeerd ! De groen ,rode ridders denken daarbij aan al die onschuldige burgerslachtoffers . Maar die burgers die met die IS samenleven zijn er als de kippen bij telkens er iets te beleven valt . In kermisstemming , als er janetten te pletter worden gegooid en dergelijke fratsen . Het onnoemelijk doen lijden van hun medemens is blijkbaar hun enige ontspanning . Ze hebben allemaal iets tegen Assad , want die moet weg , dat is een slechte mensch . Een dictator die de Christenen in zijn land rechten geeft . Ik zag ooit een Vlaamse pater op een joe-tuubeke . Hij leefde en werkte in Syrie en kon van Assad geen slecht woord over zijn lippen krijgen , integendeel . Dat IS krapuul moet zo snel mogelijk verdwijnen en Assad in zijn functie hersteld . Ik hoop dat groene Wouter en rode Van Maelen worden teruggefloten door hun partij-vriendenkring want die zijn totaal wereldvreemd en vermoedelijk hun puberteit nog niet ontgroeid ,of ze doen een gooi naar de Nobelprijs van de vrede . Voor Dewinter , niets dan lof !

   • Op 4 maart publiceerde ik in de reacties een brief van pater Daniël Maes. In die brief loopt pater Maes niet over van enthousiasme i.v.m. het bombarderen door onze F-16’s in Syrië. Hier is die brief nogmaals:
    Goede Vrienden,

    Het gaat schitterend met de wereldeconomie, tenminste wat betreft de belangrijke tak van de wapen- en oorlogsindustrie. De VS hebben een levering van “intelligente bommen” aan Turkije toegezegd voor een
    bedrag van 700 miljoen €. Sinds het staakt-het-vuren zijn er vanuit Turkije nogmaals enkele duizenden gewapende jihadisten in Syrië binnengeloodst. In Griekenland is een containerschip aangemeerd vol met wapens voor terroristen, afkomstig van Izmir (Turkije). En de VS
    hebben België gevraagd om mee te helpen Syrië te bombarderen, nadat ons land al flink mee gedaan heeft aan de totale verwoesting van Libië. Kan de waanzin van onze excellenties gestopt worden? Wie durft zich aan de kant van de slachtoffers te scharen in plaats van mee te
    doen met de moordenaars en verwoesters?

    P(ater) Daniel
    Bron: https://www.facebook.com/Syri%C3%AB-988127447897412/?hc_location=ufi

    • Wij hebben herhaaldelijk artikels gewijd aan Pater Daniël mét beeldmateriaal. Spijtig dat FDW hem gisteren niet vernoemd heeft. Al zullen zijn ‘debatpartners’ hem waarschijnlijk niet (willen) kennen.

 3. Zo men niet beter Parijs gaan bombarderen ???
  http://www.zerohedge.com/news/2016-03-06/saudis-awarded-frances-highest-national-honor-fight-against-terrorism
  met citaat :
  “But while everyone in the world is well aware of just how silly the “alliance” is, the farce will apparently continue as French President Francois Hollande on Friday awarded Crown Prince Mohammed bin Naif France’s highest national honor, the Legion of Honor for “for his efforts in the region and around the world to combat extremism and terrorism.””(=einde citaat)
  (=met foto van Hollande en de Prins(sic).
  Op het eerste zicht totaal onbegrijpelijk, absurd, crimineel enz… maar als men weet wie het “Huize Saud” werkelijk is .. dan is het volledig normaal.(soort zoekt immers soort).

 4. De drie zaten er tamelijk ongemakkelijk bij en onze rode broeder kon moeilijk zijn nijd verbergen. Toch was ik het op één punt met hem eens: dat IS op de grond moet bestreden worden.

  Voor het debat begon was mijnheer Freilich te gast. Het zint hem niet dat de sancties tegen Iran zijn opgeheven en waarschuwde ons voor de grote gevaren. Al lachend.

Reacties zijn gesloten.