Miserabilisme, Turkije en de EU

‘Als Turkije ooit bij de EU komt, is het tijd voor een Belexit’

‘Europa moet de rangen en de grenzen sluiten naar Australisch model’, zo schrijft Jean-Marie Dedecker na zijn ervaringen in het programma ‘Terug naar eigen land’. Hij raadt de Europese leiders aan om een schoolreis te maken naar de Bosphorus.

Maandag 7 maart wordt de zoveelste hoogmis over de vluchtelingenproblematiek door de Europese regeringsleiders in hun Brussels Vaticaan opgedragen. Speciale celebrant wordt de Turkse premier Davutoglu. De onmacht van onze Europese Mandarijnen is zo groot dat ze op bedevaart moeten naar Constantinopel met een kist vol goud om aflaten te kopen voor hun wanbeleid. Er werd aan de Turkse Sultan Tayyip Erdogan al drie miljard euro toegezegd, evenals de afschaffing van de visumplicht voor de Turken die in de toekomst naar de EU reizen, om de instroom van vluchtelingen te laten opdrogen.

Toch is het voor de sultan amper een aalmoes in zijn offerblok. Hij krijgt jaarlijks ook al 600 miljoen euro om de Turkse toetreding tot de EU voor te bereiden. Politieke diplomatie is eerder chantage en eigenbelang. De vluchtelingenkraan blijft lopen. Sedert begin dit jaar deden er volgens de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, al 131.724 asielzoekers de overtocht naar Griekenland. Frontex, de Europese grenspolitie, helpt nu zelfs mee als veerdienst en pikte er de laatste 48 uur 1.272 op. Uit de ervaring op de Middellandse zee en op Lampedusa had men nochtans moeten leren dat de veerpont van Frontex het aanzuigeffect nog vergroot. Onze Mandarijnen komen echter nooit verder dan het verplaatsen van de ligzetels op de Titanic.

Miserabilisme is big business voor de Turken. Volgens Frontex lopen er nu al zo’n 30 tot 40.000 mensenhandelaars rond en draait het maffieuze overzetwereldje een omzet van zo’n 6 miljard euro.   Lees verder…

4 gedachten over “Miserabilisme, Turkije en de EU

 1. Europa is aan het zinken. De Europese grenzen zijn zo lek als een zeef. Frontex is de meest belachelijke Europese organisatie: de opdracht is bewaak de grenzen en laat niemand binnen die er niet thuishoort. De realiteit is: een paar duizend vetbetaalde ambtenaartjes die doen alsof ze bewaken.
  Als de invasie plaatsheeft hebben ze geen enkel wapen of drukkingsmddel om de goudzoekertjes terug te sturen. Ze mogen zelfs geen vingerafrukken nemen, ze mogen niet schieten, ze mogen zelfs niet roepen “PANG!”.
  Nu gaat de NAVO er zich mee moeien, patrouilleboten en destroyers en hun ganse blikwinkel om wat te doen? ja natuurlijk, om nog meer van die lieverdjes die hun bootjes saboteren terug aan land te brengen. Desnoods vorderen ze enkele ferryboten op.

  Het gezond verstand zegt: terug naar het land vanwaar ze komen. De realiteit is: hier aan land brengen.
  En wat doen we ermee? niks.
  Want de ganse mensrechtenbusiness draait op volle toeren. Natuurlijk want elke binnenvloeier betekent kasakassa voor hen. Ze staan onder mekaar te vechten om als eerste de nepdrenkelingen op te vangen. En heel dat theater is georganiseerd, ze weten perfect hun gps in te stellen waar ze zich bevinden en aan land komen.
  En ondertussen: geen een van die wereldverbeteraars die er nog maar aan denkt de rechten van de autochtone mens te verdedigen. Vraag maar eens aan de bevolking van Calais hoe die daar onder de voet gelopen wordt. Zwarte miserie, geweld, golf van faillissementen, intimidaties… een “hell-hole”…

  Jongens jongens! ze maken Europa kapot meneer…

  • En vandaag houden we uitverkoop. Erdogan krijgt alles: onze sociale zekerheid, onze grenzen, ons geld…

 2. Hij raadt de Europese leiders aan om een schoolreis te maken naar de Bosphorus.

  ‘k stel voor aan ‘t laatste jaar middelbaar om deel v/d 100-dagen te doen naar de Bosphorus . Rome of Parijs doe ze later nog dikwijls genoeg !

 3. Het Chrysostomosfeest is gewijd aan Johannes Chrysostomus, de heilige aartsbisschop van Constantinopel, wiens feestdag op 27 januari plaatsvindt.

Reacties zijn gesloten.