21 gedachten over “11 juli 2015

 1. Hahaha! Een zekere Peter De Roover van NVA gaat Bert Anciaux achterna: Ook negers en moslims kunnen echte Vlamingen zijn zegt hij, waarbij hij vergeet dat ze allemaal een 2e nationaliteit hebben en igv oorlog met het thuisland de andere kant zullen kiezen. Maar mss vindt hij Fransmannen die in vlaanderen leven, weigeren om NLs te leren of een Waterloo herdenkingsmunt te slaan ook echte Vlamingen?

  • In gans de geschiedenis zijn de Vlamingen altijd in de rug aangevallen geweest door zijn eigen volk, waarna men de intelligentsia en voorvechters aan de galg, het kapblok of geradbraakt heeft en waar het gewone volk moest naar kijken.
   Dat was in de middeleeuwen en vandaag nog steeds zo, telkens door het volk die door goedgelovigen verkozen zijn.

 2. Aan de geachte redactie, en al uw lezers, een, fijne Vlaams-nationale feestdag gewenst.

 3. Hallo, Schriftsteller van Golfbrekers. Blij u ontmoet te hebben op het schoonste pleintje van ‘t stad. Tot uw grote verwondering zag u, als ik u kwam begroeten, een vrouw voor u terwijl je heel de tijd gedacht had dat ik een man was, omdat ik gebruik maak van de e-mail van mijn man.
  Ik heb nu eindelijk een eigen e-mail, maar het blog verwerpt mij als ik als Anna Bijns reacties wil doorsturen en zegt me dat die naam al bestaat. Ik zou mijn naam dus moeten veranderen in Kristin Lavransdochter of Eva Braun.
  Ik stuur dus verder reacties in met de e-mail van mijn man en intussen heb je je kunnen vergewissen dat er niets mannelijks aan mij is.

  • Inderdaad. Voor mij, aan het roer van het Golfbrekersschip, is het dikwijls raden, zich afvragen, wie er achter de naam schuilt. Zoals Ray vroeger, ken ik er enkelen persoonlijk of weet ik wie ze zijn. Zoals een pennenvriend, die ik er vroeger in mijn kinder- en tienertijd behoorlijk wat gehad heb… en die ik ondanks jarenlange correspondentie nooit ontmoet heb.

   • Mijn naam is ook niet “Rene” maar Mr Goldman Sachs” en ik wens met mijn miljarden “Golfbrekers” te steunen

    • Laat maar komen. Wil je aparte overschrijvingen van elk 100.000 euro laten uitvoeren? We sturen je per aparte e-post de bankrekeningen van moeder-de-vrouw, van de klein mannen, van hun klein mannen…

   • Jammer…
    Ik was er wel maar had niet het genoegen jullie te ontmoeten…

    • Ropie,

     zullen voortaan een herkenningsteken dragen. De vrouwen dragen een papaver in het haar, de mannen in hun knoopsgat.
     Andere voorstellen zijn welkom.

  • Kon er natuurlijk niet bij zijn . Ik ben een beetje jaloers op jou Anna Jij hebt de eer genoten om de schriftsteller van Golfbrekers persoonlijk te mogen ontmoeten . Beschrijf hem eens , Is het een knappe man met een sympathiek look , middelbare leeftijd , ongeveer 1m80 groot , atletische bouw , sportieve kleding , is het opvallend , dat hij niet de eerste den beste is , strijdvaardig uiterlijk ? Ik weet het natuurlijk niet . Ik verwacht uiteraard een bruikbare beschrijving zoals in een opsporingsbericht

   • Rene,

    had schrifstellerIN moeten schrijven, je kan nu verder fantaseren…geef je alvast twee richtlijnen : blond, blauwe ogen.

 4. Alle respect voor Peter De Roover (NVA) Iedere neger of Moslim kan en mag een doorwinterde echte Vlaming worden of zijn . Deze vooruit-ziende -strevende Vlaming (met Vlaamsche roots ?) zal binnen afzienbare tijd de voorwaarden openbaar maken voor het bereiken van den Vlaamsche droom voor Lumubas en Mohametten…..
  1- zich laten dopen tot Christenen
  2- Naamsverandering in Peeters of Janssens bv
  3- Regelmatig afscheren van baard ( wat ook de hygiene ten goede komt)
  4- De vrouw verbod opleggen tot het dragen van een hoofddoek of boerka en haar een gewaagde bikini laten uitkiezen voor een strandvacantie !
  5- De schoonmoeder(s) medezeggenschap geven in beslissingen
  6- Drie maal de middelvinger opsteken naar richting Mekka.
  7- enkel gebruik maken van de Nederlandse taal (of bij uitzondering het Aantwaarps) en verzaken aan het Arabisch .
  8- De tweede nationaliteit , Marokaanse , Lybische , Land van OZ , enz in de vuilbak kieperen
  get
  Peter De Looser

  • Zou je het tweede voorstel vervat in punt 4 niet kunnen uitbreiden met bepaalde fysische voorwaarden?

 5. Beschouwing na de 11 juli viering op het Conscienceplein en een wandeling in ‘t Stad op diezelfde dag.
  Op de Groenplaats Hare Krishna en Indische gezangen.
  Nicole en Hugo op de Grote Markt.
  De RODE A op het podium.
  Geen leeuwenvlaggen aan historische gebouwen.
  Valt er nog iets over te zeggen?
  O ja, het etentje van de minister president tijdens de ramadan.

  • We vernamen vanmorgen dat BDW op ‘t stadhuis een toespraak hield voor een uitgelezen schaar genodigden (wij horen daar niet bij) die drie keer zo lang was dan gepland met een groot wierookvat voor de prestaties in de fed. en gewestregering. Van Fernand Huts kreeg hij behoorlijk tegenwind. Mochten wij de hand kunnen leggen op die toespraak (… internet of een gewillige spion…) dan plaatsen wij die op Golfbrekers. Niet die van BDW vermits eigen lof – zoals ‘t Schijn in vroegere tijden – stinkt!

   • op google onder de titel : De Standaard. Letterlijk de toespraak van Bart De Wever.

 6. Toegegeven in de toespraak van BDW staan zinnige woorden. Maar waar ik uitslag van krijg is die eeuwige uitspraak, dat overblijfsel van een minderwaardigheid complex ‘ik schaam mij er hoegenaamd niet voor dat ik Vlaming ben’. Ik neem aan dat er zaken zijn waarover BDW zich moet schamen, laat hij ons dat eens komen vertellen in plaats van ons een vanzelfsprekendheid voor te houden.

  Hij haalt in die toespraak ook Zwagerman aan, die er een punt van maakt dat in Nederland tienduizenden Polen het werk komen verrichten, terwijl Nederlandse (?) jongeren de school verlaten met een onwetendheid die hen is bijgebracht als keurmerk van hun authenticiteit. En laat daar op volgen : Dat nooit, dames en heren, dat nooit in Vlaanderen aub.
  Besluit : in de praktijk zal BDW zich als een dam opwerpen tegen die tienduizenden, van waar ze ook mogen komen.

  • Hahaha… da’s een goeie, moet hij eerst terug naar de frituur gaan!

Reacties zijn gesloten.