Coburger-nieuws

omgekeerde kroonCoburger nieuws

“Een goede grap!”

 

In de kwaliteitskrant DM verscheen een artikel van Douglas De Coninck met nogal wat (on)bekende feiten over de goedertierendheid van de koningin-weduwe van de bijna-bij-leven-zaligverklaarde Boudewijn, die wij ook in onze rubriek Coburger-nieuws regelmatig belicht hebben. (google: golfbrekers, coburger-nieuws, fabiola).

Wij kunnen het artikel in zijn geheel omwille van auteursrechten niet publiceren, noch kunnen wij via een bruggetje ernaar verwijzen vermits het voor reproductie beveiligd werd.  Tenzij… u abonnee bent van DM.
Zinnen en paragrafen aanhalen mogen we wel, mits bronvermelding.  We vullen aan met beeldmateriaal.

“…Le Soir: “Bij testament heeft koningin Fabiola beslist om haar volledige privepatrimonium na te laten aan de vzw Hulpfonds van de Koningin.” Haar hele nalatenschap, stond er, gaat naar “behoeftigen in België”. Het bericht werd bevestigd door het paleis, dat het niettemin nuttig vond te specifiëren: “Het gaat om een privézaak en heeft betrekking op het privepatrimonium van de koningin.” De goede verstaander kan weinig anders besluiten dat de koningin een privepatrimonium nalaat en daarnaast nog een ander patrimonium…”

“…In 1999 maakte het paleis bekend dat Villa Astrida zou worden overgeheveld naar een Belgische stichting van openbaar nut, maar toen de Franstalige journalist Pierre de Vuyst begin 2013 ter plaatse ging rondneuzen, trof hij iets heel anders dan een leeg en vergeten resort. Het domein en ook het openluchtzwembad waren perfect onderhouden. Leden van de familie van Fabiola brachten er geregeld vakanties door en in de plaatselijke gemeenteraad was commotie ontstaan. De linkse oppositie vond het niet kunnen dat de gemeentelijke groendienst helemaal gratis en voor niks de tuinen onderhield…”

Ctrl+ voor vergroting

In het kadaster staat Fabiola di Mora y Aragon als enige wettige eigenaar. Ze had het domein via een schenking ondergebracht in een Spaanse stichting, waardoor ze tot haar dood het recht behield op vruchtgebruik, en de villa daarna naar haar Spaanse familie zou gaan. Hierdoor hoefden zij in Spanje bij haar overlijden geen 70 procent successierechten te betalen.

“…Debels kreeg ooit een balans uit 2001 in handen. Die liet zien dat er zo’n 1,37 miljoen euro in het fonds zat, maar vooral ook dat er vrij kwistig uit werd geput voor reis- en andere onkosten. Voor wie is niet bekend. Verder is alleen geweten dat koningin Fabiola in februari 2012 met haar privevermogen een kapitaalsverhoging van 2,5 miljoen heeft doorgevoerd bij de stichting Astrida. Het vermogen groeide tot 3,9 miljoen euro.
Als het paleis vandaag beweert dat koningin Fabiola haar hele privepatrimonium wegschenkt aan de armen, dan dient voor de volledigheid vermeld dat dat dus niet geldt voor de villa in Motril, de in stichting Astrida verborgen miljoenen en het klooster van Opgrimbie…”

“…In de periode van de kapitaalsverhoging bij de stichting Astrida richtte ze alweer een andere op, de stichting Fons Pereos. Ze stopt er 800.000 euro in, met opnieuw de duidelijke intentie haar nakomelingen te behoeden voor het betalen van successierechten op de nakende erfenis. Onder politieke druk doekte ze haar stichting weer op. Het Fons Pereos, goed voor zo’n 800.000 euro, werd opgeslorpt door de stichting Astrida…”


Volgens Debels is dit nog een andere stichting dan diegene waarin Fabiola haar villa in Motril in onderbracht.

“Wat de Belgen niet mogen weten”, kopte El Mundo.  In het artikel staat uitgebreid  beschreven wat 37 neven en een niet te tellen aantal “neven van het zevenste knoopsgat” nog mogen verwachten. Volgens de krant gaat het o.a. om “vier bouwpercelen in Guetaria, twee kantoren in Madrid, een perceel in Pamplona en een deel van een huis en gronden in Aiguamurcia in Tarragona”.

Debels stelt dat b.g. lijstje niet alles is:
“… De familie Mora bezat ook een hotel in de Rue d’Artois in Parijs, dat inmiddels is verkocht, maar waarvan de opbrengst bij Fabiola terecht is gekomen. Van haar broers en grootvader erfde ze kunstwerken werken van Goya, Rubens en Velazquez. Ik schat het vermogen van koning Fabiola op 100 tot 200 miljoen euro. Zij heeft een deel van dat vermogen weggeschonken, we vermoeden in de richting van Opus Dei en aanverwante organisaties.”…”

Op de vraag of de armen en behoeftigen dan niets mogen verwachten, antwoordde Debels:
“Ik denk dat we mogen spreken van een goede grap.”

Kijk ook even naar deze video:

“De monarchie heeft meer te maken met vermogensplanning dan met staatsbelang.”

FVE

1 gedachte op “Coburger-nieuws

  1. Waar ik al jaren om smeek nl. ”Doek die waanzin en decadent waardeloos profitariaat NU op”, steeds meer mensen met gezond verstand komt die middeleeuwse folklore de strot uit.
    Besparing: 50.000.000 euro belastingsgeld, de folklore kost bakken geld en heeft geen enkele toegevoegde waarde, wie graag heeft dat het blijft bestaan gaat dan maar naar fantasialand met de handjes klappen.
    Ik ben al meer dan 65 jaar anti idiote waanzin en hoop te mogen meemaken dat het op het stort gesmeten wordt dat zou voor mij de mooiste dag voor een Vlaamse Republiek opleveren een republiek die zich niet inlaat met die maffiabende van de EU.

Reacties zijn gesloten.