Zuïsme: populair in IJsland

MM900236531[1]Zu…wàt?  Zuïsme, een oude godsdienst uit Mesopotamië.  
Het Zuïsme is in IJsland aan een opmars bezig. Ruim drieduizend mensen hangen sinds kort deze religie aan. Ter vergelijking: een jaar eerder waren er slechts drie Zuïsten in het land.

Niet dat ineens heel IJsland de oude Sumerische goden uit Mesopotamië is gaan vereren, het is de inwoners vooral om een klein belastingvoordeel te doen. In IJsland is iedereen verplicht om jaarlijks zijn religieuze voorkeur door te geven om vervolgens een ‘religieuze belasting’ te betalen. De Zuïstische kerk is één van de 45 erkende religies. De leiding van deze kerk heeft nu aangegeven het belastinggeld terug te betalen aan iedereen die bij deze telling het Zuïsme aankruist.  Lees verder…

12 gedachten over “Zuïsme: populair in IJsland

 1. De Zuïstische kerk is één van de 45 erkende religies. Vijfenveertig , keuze in overvloed. Het lijkt wel een supermarkt in godsdiensten .Maar welke God is nu de enige onvervalste , de echtig en techtige . Ik ben hulpbehoevend in mijn geestelijke zoektocht en vraag aan iedereen die dit leest , help mij , red mij uit de duisterenis . Welke God is mijn schepper mijn herder ? Graag ondersteund met bewijzen aub , ze hebben mij al vanalles wijsgemaakt en ik moest dat maar geloven indertijd van mijnheer pastoor , anders zwaaide er wat !

  • René,
   Verkoop Uw ziel aan de duivel(Lucifer) en alle deuren zullen voor U opengaan. U zal dan ook het licht zien in het Oosten!!!
   Zowel financiëel als politiek zal U er beter van worden.U zal dan behoren tot de “elites” of toch tenminste tot de bevoorrechte helpers ervan.
   Er komt dan ook een einde aan de jarenlange dwaaltocht door de “duisternis”.

   • OK met dank voor uw goede raad ik zal bij de volgende verkiezingen voor rood of groen stemmen

  • ‘Maar welke God is nu de enige onvervalste’
   Waarom zou er maar één God zijn? Voor mijn part zijn er dat drie, enkelen, tientallen, honderden, duizenden, miljoenen, of miljarden.

    • Idd, en ik geloof ook dat wij het enige leven zijn in het heelal. Het feit alleen al dat wij nog nooit iemand op bezoek hebben gehad bewijst in ieder geval dat er geen intelligenter leven bestaat. (Of juist wel?)

    • En wàt zweeft er tussen al die melkwegen, geachte Redactie (?)… toch wel “het Vliegend Spaghettimonster”.–> ook een erkende religie in sommige landen. (in Oostenrijk MAG men een identiteitskaart aanschaffen met een “pasfoto” waarop men gefotografeerd is met…. een vergiet op) —>redenering: als de moslima’s een kopvod mogen ophebben, dan mogen de vergana’s ook een vergiet dragen >–> èn dàt is géén HUMOR hoor.

   • Ik ben een deel van God
    God is liefde en zit in ieder van ons, alsook het kwade die in ons zit. Het is dan de bedoeling dat het goede in de mens het slechte kan bedwingen, als iedereen dat kan is er vrede op aarde en dat is dan slecht voor de economie.

 2. Ik ben een God in ‘t diepst van mijn gedachten,
  En zit in ‘t binnenst van mijn ziel ten troon
  Over mij zelf en ‘t al, naar rijksgeboôn
  Van eigen strijd en zege, uit eigen krachten.

  En als een heir van donkerwilde machten
  Joelt aan mij op en valt terug, gevloôn
  Voor ‘t heffen van mijn hand en heldere kroon:
  Ik ben een God in ‘t diepst van mijn gedachten.

  –En tóch, zo eindloos smacht ik soms om rond
  Úw overdierb’re leên den arm te slaan,
  En, luid uitsnikkende, met al mijn gloed

  En trots en kalme glorie te vergaan
  Op úwe lippen in een wilden vloed
  Van kussen, waar ‘k niet langer woorden vond.

  Aanhalingsteken sluiten

 3. Veel teksten, zoals het scheppingsverhaal, de arc van Noa en vele andere, komen uit Mesopotamië. De Summarische beschaving die in de vroege oudheid in het gebied van de Tigris en de Eufraat woonden, waren de uitvinders van het spijkerschrift en hebben veel van deze verhalen opgeschreven. Deze verhalen zijn later overgenomen door de schrijvers van het oude testament.
  Het Perzische Rijk is de Summarische ontstaan, met hun sprookjes uit 1001 nacht , grote sterrenkundigen en wetenschappers. Nadien heeft de grote beschaving van de Oorlogszuchtige Mohamed alles vernietigt. Nu proberen de poco’s ons wijs te maken dat in de islamitische geschiedenis grote wetenschappelijke kennis was, kennis die net door de islam is vernietigt, het zelfde is gebeurd in Egypte. De oude Egyptenaren hadden ook een heel grote wetenschappelijke kennis, na de verwoesting van de bibliotheek van Alexandrië en nadien door de invasie van Arabische moslims is heel veel verloren gegaan.

Reacties zijn gesloten.