Zou dit dan wel iets met de islam te maken hebben?

Islam heeft niets te doen met islamIslamitische terroristen hebben hun dreigement waargemaakt en de katholieke priester Thomas Uzhunnalil op Goede Vrijdag gekruisigd.

Dat heeft kardinaal Schönborn van Wenen bekendgemaakt in de preek van de Paaswake, zoals Oostenrijkse media melden.

kreuzigungOverval bejaardenhuis

Een commando van jihadisten had op 4 maart een door nonnen geleid bejaardenhuis in de stad Aden in Jemen overvallen, zestien christenen – onder wie vier zusters – vermoord en de 56-jarige priester ontvoerd.

Missionarissen van naastenliefde

De uit India afkomstige geestelijke zou gebeden hebben in de kapel. Paus Franciscus heeft de vier ‘missionarissen van naastenliefde’ die uit India, Kenia en Ruanda stammen, gehuldigd die hun bloed voor de Kerk gegeven hebben.

Met dank geleend bij het Katholiek Nieuwsblad

 

5 gedachten over “Zou dit dan wel iets met de islam te maken hebben?

 1. De Paus heeft al kennis genomen van deze verschrikking . Hij betoonde zijn medeleven en beloofde veel te bidden voor de slachtoffers . Hij drong er echter op aan vergiffenis te schenken aan de jihadist beulen naar het voorbeeld van Jezus !

 2. Deze vorm van terrorisme heeft helemaal niets met islambarbarisme te maken. Per definitie heeft de islam er niets mee te maken. De meeste media en de meeste EU partijen hebben beslist dat de islam er nooit niets mee te maken heeft. In het beste geval kan een terrorist ooit een halal varkenslapje gegeten hebben maar het zal dan wel een “eenzame wolf” zijn die verder niets met de islam te maken heeft.
  Het zit echter in het hoofd van de “rechtse extremisten” die in ieder incident de hand van de islam zien. Daar zit de fout. Voor de rest heeft de islam er niets mee te maken.

  • beste Kamiel, denk je werkelijk dat wij zo naïef zijn om uwe parler te geloven? waarom horen we dan niet één woord van afkeuring van de islamitische gemeenschap omtrent de terreur die in de naam van uwen allah en zijn pedofiele profeet bedreven wordt? Kom ten minste ervoor uit dat dit crapuul intrinsiek deel uitmaakt van uw zogenaamde cultuur, uw religie (sic!). Eerst als uw leiders urbi et orbi het terrorisme zullen afzweren, zal ik misschien beginnen met u te geloven.

   Zolang jullie zich niet massaal distantiëren van die barbaarse horror, zullen wij u allen als één bende terroristen blijven ervaren.
   Snap je dat nu echt niet?

  • Het heeft alles te maken met de paus van Rome maar zeker niets te maken met de vredelievende islam.

  • Uiteraard zijn er Islamieten die vredelievend zijn , dat is iets wat de grootste rechtse extremist niet zal ontkennen. Maar die “goede” Islamieten stellen zich uiterst zwak op tegenover hun moorddadige broeders. Ik denk dat je het kunt vergelijken met indertijd nazi Duitsland. Toen die nazi’s echt geweldadig werden en joden het leven zuur maakte , was er ook hier en daar en beetje protest maar bijna gans het volk stond achter die nazi’s , sommigen deels uit angst . Als morgen IS voor de poorten van Europa staan , ik denk dat we gaan verschieten hoeveel vredelievend moslims met palmtakken dat krapuul welkom heten . Trouwens heeft de Islam niet de plicht om gans de wereld te “bekeren” ?

Reacties zijn gesloten.