Zoals het klokje thuis tikt…

Afbeeldingsresultaat voor zoals het klokje thuis tiktU bent gewaarschuwd. Dit is hoogstwaarschijnlijk een propagandafilmpje van Assad dat door de Russische geheime dienst verspreid werd.

Bekeerd van de vluchtelingendrang.  Ze weet  niet waarom ze ‘gevlucht’ is, man en kinderen achter latend.  5000 euro per persoon uitgegeven.  Via Beirut naar Turkije en de Balkanroute naar Merkelland.  Ontgoocheld, want de Duitse bureaucratie is even moeilijk als de Duitse grammatica.

Thuis in Damascus was ze gelukkig.  Het ging haar en de familie goed.  Ze hadden niets tekort.  Een bruisende stad.  Nu zit ze in een dorp, verveelt zich, er valt niets te beleven, ze voelt zich betutteld, kan niets, mag niets, heeft geen werk, geen erkenning, alles is duur.  In Damascus zijn basisbehoeftes quasi gratis. Ze keert terug.

Geen Ned. vertaling beschikbaar.

De video besluit met: “Zonder sponsoring van privé mensen zouden Hayat en haar moeder zich de terugreis niet hebben kunnen veroorloven.  Het BAMF steunt momenteel niet de terugkeer van ‘vluchtelingen’ uit zgn. onveilige herkomstlanden.  Beide vrouwen zijn vanuit Berlijn via Teheran naar Syrië gevlogen en zijn veilig en wel in Damascus geland.” 

 

1 gedachte op “Zoals het klokje thuis tikt…

  1. De video besluit met: “Zonder sponsoring van privé mensen zouden Hayat en haar moeder zich de terugreis niet hebben kunnen veroorloven. Het BAMF steunt momenteel niet de terugkeer van ‘vluchtelingen’ uit zgn. onveilige herkomstlanden. Beide vrouwen zijn vanuit Berlijn via Teheran naar Syrië gevlogen en zijn veilig en wel in Damascus geland.”

    zo zie je maar ,waar een wil is,is een weg !

Reacties zijn gesloten.