Zo ver is het gekomen

De prachtige Griekse eilanden Chios, Lesbos en Samos niet ver van de Turkse kust worden sinds jaren overspoeld door “vluchtelingen”. De bevolking is dit meer dan zat. Toeristen blijven weg. Overal vuil en vernieling van eigendom. Toename van criminaliteit. Straatgeweld en onveiligheid. Nieuwe opvangcentra met meer capaciteit worden gepland.

In Samos stad bv. overstijgt het aantal vluchtelingen (7200) de lokale bevolking (6500).

De bevolking is het kind van de rekening. In december werd de burgemeester van Oost-Samos, Giorgos Stantzos, beschuldigd van racisme toen er beelden van hem de ronde deden toen hij vloekend immigranten verdreef van de grote marktplaats. Hij zelf stelde dat hij slechts probeerde migranten tegen te houden die een kerstfeest wilden storen.

Aanhoudende protesten. En wat is het resultaat? De opvangkampen worden uitgebreid. De bevolking protesteert. De oproerpolitie wordt erop afgestuurd. Grieken vechten tegen Grieken om de ongewenste vreemdelingen een dak boven hun hoofd te geven. Wanneer staat de rest van Europa op tegen de massa-invasie?

Eén gedachte over “Zo ver is het gekomen

  1. Men oogst wat men zaait en in dat EU gedrocht liggen de zaaiers ongestoord te zaaien en wij zitten in de rotzooi en onveiligheid.

Reacties zijn gesloten.