Zin in een spin?

Afbeeldingsresultaat voor spider animated gifNiet zomaar een spin.  Een uit de kluiten gewassen tarantula, verpakt in een taco.  Zou ongeveer de smaak van een mossel met een gebakken korstje hebben.

De initiatiefneemster, Edith, kwam op het idee nadat ze schorpioen geproefd had.  En ze verraadt haar recept.  Eerst moeten ze dood – juist, ja.  Zoiets vermoedden we al.  De diervriendelijkste manier – te vergelijken met het verdoofd slachten – bestaat eruit de spin in de diepvriezer te steken.  Met een koe zou het om praktische redenen niet mogelijk zijn. Dan wordt de spin gebakken en/of gekookt.  De haartjes zijn giftig, die moeten verwijderd worden.  Hoe ze dat doet, heeft Edith niet verraden.  Allicht zal ze ze niet epileren.  Misschien vervult het flamberen die functie.

Edith heeft een tarantula-kwekerij gevonden in Veracruz, waar ze haar het bereidingsrecept gegeven hebben.  Een tarantulataco staat intussen op de spijskaart en kost het niet gering bedrag van omgerekend 21 euro.

Edith is niet de enige die de culinaire kwaliteiten van tarantula’s ontdekt heeft.  In Cambodja wordt het verkocht als “streetfood”, een hapje uit het handje, met diverse variantes op haar recept: o.a. in deeg gedoopt en vervolgens gefrituurd, zoals bij ons bv. mosseltjes of calamaresringen.

Wij houden het wel op mosselen…