Zijn we een soevereine natie?

Een Brexit moet òf de EU moet zich hervormen op een manier die niet gaat gebeuren, stelt Roger Scruton, Brits filosoof, in een masterclass bij het Nexus Instituut.
Het is geen kwestie van economie maar van identiteit, zijn we een soevereine natie of niet? De economie is niet meer de reden om in de EU te blijven, de nationale soevereiniteit in de context van massamigratie is hèt issue geworden.

4 gedachten over “Zijn we een soevereine natie?

 1. Eén zaak is zeker: B zal het allerlaatste land zijn dat de EU verlaat, al was het maar om de vastgoedzeepbel in stand te houden.

 2. In 1990 verscheen een boek van de zwitser Bäschlin, ‘Der Islam wird uns fressen’, waar ik nooit van gehoord had. Toch is dat toevallig ook het jaar waarin ik mijn kennissen begon te waarschuwen voor WO3, die volgens mij ging gaan tussen de moslims en de rest vd wereld. Stilte en verbazing alom.
  http://www.pi-news.net/2015/12/buchtipp-der-islam-wird-uns-fressen/#more-494154
  PS: iemand Kris Peeters gehoord vanavond? Hij is het eens met Merkel’s ‘Wir schaffen das’! Gewoon de zoveelste linkse CD&V-rat dus.

 3. Goed gezegd: de wetten werden van onderaan geboren. De magna carta, ze bestaat nog, ze ligt alleen weggeborgen onder het stof. Het was de verzinnebeelding van het volk in zijn STATEN, de leider in zijn RADEN. Napoleon heeft ons inderdaad van bovenaf zijn wetten opgelegd, de code Napoleon. Dat Frans chagrijn waaronder de Vlaming nog steeds lijdt.

  Voor het overige blijf ik de mening toegedaan dat Frankrijk een imperialistisch land is en dat het vazal land b zich in lucht moet oplossen.

 4. Wij zijn geen soevereine staat meer, maar zuchten onder de EUSSR bezetting. Een EUSSR die een instrument is in handen van de drijvende krachten achter de NWO.
  Ter illustratie :
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/12/12/merkel-will-fluechtlings-krise-zur-abschaffung-der-staatsgrenzen-nutzen/
  Een citaat :
  “Angela Merkel will die Flüchtlingskrise zum Bau der Vereinigten Staaten Europas nützen: Die nationalen Grenzen sollen völlig verschwinden. Daher sollen auch die Relikte der Grenzen nicht mehr geschützt werden. Grenzschutz wird künftig EU-Kompetenz sein und nur noch an den Außengrenzen erfolgen (=einde citaat)
  Nog een citaat waarbij één der verborgen agenda’s op tafel wordt gegooid :
  “Merkel und Gauck sind überzeugte Befürworter einer raschen und vollständigen Integration der EU. Sie beide sehen in der Flüchtlingskrise einen willkommenen Anlass, die Abschaffung der Nationalen Grenzen endgültig zu besiegeln. Ohne einen externen Auslöser wäre eine solch weitreichende Entscheidung nicht umsetzbar. Bundesfinanzminister Wolfgang Schäuble hatte bereits vor vielen Jahren in einem Interview in der New York Times gesagt, dass die Vollendung der EU zur politischen Union nur in einer Krise möglich sei. Kurzfristige Gefahren werden offenkundig in Kauf genommen: So sollen tausende Terroristen auf dem Weg nach Europa sein, nach Unmengen von gültigen Reisepässen auf mysteriöse Weise verschwunden sind.
  Nach der Einführung der gemeinsamen Währung soll nun die Abschaffung der nationalen Grenzen kommen.” (=einde citaat).
  Als het nu nog niet duidelijk is, dan weet ik het ook niet meer.
  In het artikel van de DWN wordt wel niet ingegaan op het feit dat IM Erika handelt in opdracht van de “banksters “. Het is dan ook niet Duitsland dat de EUSSR beveelt, maar wel IM Erika(en al de rest) die als verraders de opdrachten van hun zetbazen uitvoeren.
  .

Reacties zijn gesloten.