Zijn asielzoekers nomaden?

Op zoek naar een beter leven vraagt een groeiend aantal vluchtelingen die in Europa al asiel kregen, opnieuw asiel aan in België.
Syriërs vragen asiel in België, ook na erkenning elders in Europa


De jongste tijd is het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen (CGVS) iets opgevallen. Syriërs, maar ook Irakezen, Eritreeërs en Afghanen die de voorbije jaren al in een ander Europees land asiel hebben gekregen, komen alsnog naar België om hier opnieuw asiel te vragen. In juli ging het om 156 verzoekers, in augustus om 113. Lees verder…

Wij vermoeden dat zo eentje in de klas van onze kleinzoon (4de leerjaar) opgedoken is. Nur, een meisje, komt naar verluidt uit Syrië. Ze spreekt geen woord Nederlands en maakt deel uit van een gezin van 5 kinderen: 3 zussen en een jongere broer. En die moeten nu allemaal – zonder enige kennis van onze taal en cultuur – opgevangen worden in een Kempisch dorp. Een jaar geleden verscheen ook onverwacht na de kerstvakantie Mohammed, een jaar ouder dan de klasgenoten, en zijn zus, twee jaar ouder, die zelfs mocht meeturnen met de klas van haar jongere broer “opdat ze zich thuis zou voelen in een vreemde samenleving” waar jongens en meisjes samen de lessen lichamelijke opvoeding volgen. Een soortgelijk verhaal als nu met Nur. Na de paasvakantie verdwenen Mohammed en zijn zus even onverwacht als ze opgedoken waren. Uitgewezen. Teruggestuurd naar Italië, waar ze eerder al asiel aangevraagd en toegekend kregen.

Niemand schijnt zich vragen te stellen. Niemand windt zich op over de last en bijkomende inspanning waarmee de school geconfronteerd wordt. Speciale vakleerkrachten worden gemobiliseerd voor Nur en haar zussen/broertje. Ze zijn meer buiten de klas voor privé-onderwijs dan samen met hun klasgenoten. En dan is er nog de financiële last voor ons allen via het OCMW. En het feit dat de wachtlijst voor een sociale woning weer langer geworden is voor noodgedwongen geduldige Vlamingen. Om nog maar te zwijgen over alle andere “sociale” gunsten die het Syrisch gezin ten deel vallen, zoals gratis nutsvoorzieningen, gratis openbaar vervoer, gratis fietsen voor de kindjes, gratis tv, gratis kleding (… Gutmenscheninitiatief), gratis… In het Arabisch “حر” – hura. Zeer treffend. Hoera, voor de grootste vetpot.

Afbeeldingsresultaat voor de wilde weldoener vlaams belang

“Op zoek naar een beter leven”… schrijft DS. Of op zoek naar de grootste milde weldoener?

1 gedachte op “Zijn asielzoekers nomaden?

  1. Zijn asielzoekers nomaden? neen het zijn profiteurs leefloonzoekers, verkrachters..luiaarden ze zijn vergelijkbaar met sperma een op de zovelen werkt…ze schuwen geen geweld…ze hebben al een reputatie als messentrekkers die al veel slachtoffers maakten volgens niet bevestigde onderzoeken zou 1 op de 1000 een goede zijn , waarmee ge kunt klappen….toch zijn de linksen dol op migranten….zelfs de Paus kust hun voeten terwijl die slammer denkt “kust mijn kl…”

Reacties zijn gesloten.