Zandcup

Qatar kreeg de toezegging voor de wereldcup voetbal in 2022.  Over de uitbuiting van de geïmporteerde werklui sprak heel de wereld schande. Pilatus FIFA waste zijn handen in onschuld.

En toch, heel even beefde de aarde onder de voetbalvelden. Niet omwille van de uitbuiting der ‘gastarbeiders’ maar wel omdat de cupwedstrijden in de winter moeten plaats vinden, want – oh verrassing! – in de zomer is het te warm!

Dinsdag trekken de voetbalheersers van de FIFA naar Doha om daar afspraken vast te leggen omtrent het ingekorte programma, dat in november en december 2022 moet plaats vinden.  Moet.  Alsof niemand bij de toewijzing aan Qatar wist welke temperaturen er in het zandbakkenland in de zomer heersen!

Wat er hier dan met de de normale competitiewedstrijden moet gebeuren staat in de woestijnsterren geschreven.  Krijgen de clubs schadevergoeding van de sjeiks voor gemiste inkomsten?  Hoeveel clubs zullen hun stervoetballers midden in het voetbalseizoen moeten missen als ze door de ‘nationale ploeg’ opgeëist worden?    Hoeveel geld is er in de zakken van de corrupte FIFA gestroomd om een wereldtitel in een land te laten plaats vinden waar kameelrennen, zwaarddansen, autokoersen en roofvogeljacht tot de volkssporten horen?

ECA General Assembly in Doha

‘Kijk, daar boven schijnt de zon!’

We horen geen woord meer van de vereniging der Europese topclubs, met voorzitter Karl-Heinz Rummenigge, die in de herfst een compromis op tafel had gelegd, nl.  de wedstrijden in april en mei te laten spelen.  Dan is het weliswaar warm, maar niet heter dan in Brazilië.   De reden ligt voor de hand: het ligt gevoelig.  ‘Gevoelig‘, zoals niet verenigbaar met islam-gebruiken: in april begint de ramadan.

Laten we het even duidelijk stellen.  Wegens religieus-culturele gevoeligheden in een regio, waar men voetbal eerder door huurlingen laat spelen dan zelf achter een bal te jagen, verplicht FIFA-baas Joseph Blatter de voetbalclubs en nationale elftallen tot het ongunstigste tijdperk van het jaar, met een finale op 23 december!  Respect voor de tradities van de kersttijd in Europa en de VSA is ondergeschikt aan zijn verrijking.  Noteer: verrijking zonder aanhalingstekens.

De Europese clubs en liga houden hun mond en eisen slechts een passende vergoeding voor hun onderwerping.  En de sjeiks, die zijn niet anders gewoon dan dat alles te koop is en iedereen naar hun oliepijpen danst.

We duimen voor een absolute wereldflop!

Qatar-FIFA-shorted

FIFA-World-Cup-nov.dec.

2 gedachten over “Zandcup

  1. Het ergste vind ik nog wel dat Zwitsers blijkbaar even goed kunnen omgekocht worden als bv euh… Congolezen.

  2. Alles wijkt voor het geld , veel geld , nu ook de FIFA ….
    (F) ootball…….(I) n ……. (F) abeltjesland …….(A) rabie

Reacties zijn gesloten.