Zal Vlaanderen kiezen?

ProfZAL VLAANDEREN KIEZEN ?

Mark Grammens stopt, dat is voldoende bekend. Jammer. De man had een klare kijk op alles wat met politiek, in het bijzonder de belgische en Europese, te maken had.
Hij laat nog eens zijn licht schijnen waar Vlaanderen staat in de Europese Unie of waar Vlaanderen zal moeten staan.  Hij is van mening zoals het VB , als enige Vlaamse partij, dat de unie niet moet verward worden met Europa. VB is voorstander van Europa maar fervent tegenstander van de unie zoals ze nu werkt.   De unie is een politiek project, zegt Grammens, en hij heeft overschot van gelijk.
De zuiderse landen werden er bijgehaald (lees: ingeluisd) door Frankrijk om de macht van dat land te versterken. Daar wordt vandaag de rekening voor gepresenteerd en binnenkort voor betaald. De euro is geen bron van welvaart geworden zoals ons werd voorgespiegeld door De Haene, maar de oorzaak van het verval in Europa.

Maar wat als de euro crasht? Dat is de vraag die Vlaanderen zou moeten bezig houden. Zal Vlaanderen voor het noorden kiezen?  De volgende verkiezingen zouden wel eens bepalend kunnen zijn voor de toekomst van de unie en dus ook voor Vlaanderen. Mist Vlaanderen de kans om bij de noordelijke EU-landen aan te sluiten is het lot van de Vlaming definitief bezegeld. Of met andere woorden: als Vlaanderen niet onafhankelijk wordt, worden we met de zuidelijke EU-landen mee de afgrond ingesleurd.  Wij moeten ons volgens Grammens zo vlug mogelijk losweken van Wallonië.  Vlaanderen is sterk genoeg om samen met Duitsland, Nederland, Oostenrijk…één economisch geheel te vormen.

Maar Grammens vreest dat de Walen én de CD&V als collaborateur er alles zullen aan doen om het land b aan Frankrijk te blijven koppelen.  Hij noemt deze collaboratie erger dan die tijdens de tweede wereldoorlog met de Duitsers.  Hij wijst vooral met beschuldigende vinger naar Herman Van Rompuy.   Belgen kunnen enkel in de EU geloven bij gebrek aan een vaderland waarvan ze kunnen houden.  En, gaat Grammens verder, aangezien de CD&V mossel noch vis is, zullen ze de verdedigers van deze misselijkmakende unie blijven tot de laatste snik.

Vlamingen weten dus wat hen te doen staat in 2014. Geen enkele partij, behalve het VB, spreekt zich uit tegen de unie.  Het is dan ook méér dan logisch dat wij massaal op die éne partij stemmen. het VLAAMS BELANG, in uw EIGEN BELANG.

Professor

1 gedachte op “Zal Vlaanderen kiezen?

  1. Geachte Professor,
    Ik ben het over de hele lijn eens met Mark Grammens. Deze uiteenzetting in de media krijgen zal de uitdaging zijn.

Reacties zijn gesloten.