Woestijnvos heeft een museum

Gerelateerde afbeeldingOndenkbaar in onze contreien: een museum gewijd aan een Duitse officier.  Niet zomaar een officier, maar wel een veldmaarschalk, Erwin Rommel.

Plaats: Marsa Matruh, nabij Alexandria in Egypte.  Een grot, die hij als hoofdkwartier gebruikte tijdens WOII.   De grot dateert van het Romeinse tijdperk.  Ze werd gebruikt als opslagplaats voor graan, een ideale plaats dichtbij de haven van Paraetonium.  Nu dus een museum, gewijd aan Erwin Rommel.  In de buurt liggen talrijke begraafplaatsen met Britse, Italiaanse en Duitse gevallen soldaten.

Afbeeldingsresultaat voor rommel museum egyptRommels zoon gaf persoonlijke bezittingen; na een sluiting van zes jaar, – de Egyptische minister van cultuur, Farouk Hosni, investeerde $ 5 miljoen aan renovatiewerken –  ging het museum dit jaar weer open.   Het Rommel museum maakt samen met het Rommel eiland, de Rommel brug, Het Rommel strand, het Rommel hotel en dito café…. deel uit van een lijst toeristische attracties in de regio.   Wat betreft de openingsuren zal het museum ook ‘s avonds open blijven opdat toeristen overdag van de zon en zee kunnen genieten.  (MemphisTours)

Een portret van Erwin Rommel bij Historisch Nieuwsblad.