Wikipedia: aanklager, rechter, beul

Afbeeldingsresultaat voor censorship on lineWikipedia zal in strijd tegen het nepnieuws (fake news) alle informatie, bijdragen en verwijzingen  die van de populaire Britse krant Daily Mail afkomstig zijn (tienduizenden…) schrappen en vervangen door ‘betrouwbare’ bronnen.

Bij navraag naar de redenen, terwijl ontelbare onbetrouwbare bronnen wel nog steeds toegang krijgen, antwoordde de Wikipedia Foundation dat één enkele bewerker de ban van de Daily Mail in gang gezet had en dat eender welke bewerker een dergelijke actie kon ondernemen om andere bronnen te verbieden.

Afbeeldingsresultaat voor daily mail wikipedia banBlijft de vraag hoe de Wikipedia waarheids-commissie een consensus bereikt over de gewetensvraag naar de betrouwbaarheid van de Daily Mail inhoud.  Het antwoord luidde dat men tot een beslissing komt via een interne editoriale enquête waaraan 75 Wikipedia bewerkers deelnamen.  50 van hen wilden de Daily Mail schrappen, 5 beheerders maakten de evaluatie en namen de uiteindelijke censuurbeslissing.

Miljarden internet bezoekers komen in contact met Wikipedia.  Daarvan namen 50 de beslissing om een volledige Britse krant te bannen.  Niemand had er verder iets over te zeggen.  De lezers niet, de redactie van de Daily Mail niet.  Uitgegomd in naam van de politieke correctheid en de wereldverdwazing.

Lees meer…

 

 

 

 

 

6 gedachten over “Wikipedia: aanklager, rechter, beul

  1. Geachte redactie,
    Enkele jaren geleden schreef ik hier en op gelijkgezinde blogs reeds dat men het internet aan banden zou leggen. Dat ook hier de vrije meningsuiting zou gefnuikt worden. Ik schreef het al bij heer Ray op Angeltjes. De “trend” is reeds ingezet, de vraag is waar zal dit eindigen? Waarschijnlijk net zoals met de “politiek correcte” media. Enkel de linkse bagger zal door de censuur geraken.

  2. Deze ochtend op radio 1,een of andere professor die komt vertellen dat men de vergoedingen van schepenen in kleine gemeenten gevoelig moet optrekken,dan is alles opgelost.Ze krijgen nu 24000 euro per jaar en die professor zegt dat men daar NAUWELIJKS MET KAN OVERLEVEN!!!En geen enkele reactie van de*journalist*,ik vraag me werkelijk af op welke planeet de *journalist*en de *professor*leven!!!!

Reacties zijn gesloten.