Wij zijn bezorgd

Afbeeldingsresultaat voor wij zijn bezorgd smileyEcht.  Wij willen waarschuwen.  Niet voor mogelijke huidschade door gaten in de ozonlaag – dat doen anderen voor ons.  Niet voor huidkanker door de toenemende zonnestraling, dat doen ook anderen voor ons.  Niet voor uitlokking.  Niet voor opruiing, dat is zelfs verboden, toch uit die hoek.  Niet voor segregatie, want integratie is het poco mantra.  Niet voor ‘ieder onder zijn eigen minaret’, want de bouwvoorschriften vermelden nergens een dergelijk kunstwerk.   Niet voor buikstaren.  Niet.

We willen waarschuwen.  Wie verkiest een hoofddoek te dragen doet dat volledig voor eigen rekening.  Het dragen van de hoofddoek veroorzaakt vrijwel altijd ongewenste bijwerkingen, verdient een bijsluiter.  En laat ons eerlijk zijn, de waarschuwing op een bijsluiter is meestal onbegrijpelijk en bovendien in een minuscuul lettertype.

Wat niet wegneemt dat wij bezorgd zijn om onze neo-medemenschen, die have en goed achtergelaten hebben om onze pensioenen te komen redden.  En daarom willen we waarschuwen.

De kans op vitamine D-deficiëntie door gebrek aan zonlicht op de huid is groot. Tekort aan vit. D veroorzaakt aandoeningen van de botten: rachitis, osteomalacie, myopathie en osteoporose. Voorts kan het dragen van de hoofddoek, ook al gebeurt dat vrijwillig, ten koste gaan van je carrière. Zo worden topfuncties moeilijker bereikbaar aangezien de hoofddoek hier – ondanks het Spionnencentrum, politici en media, een anachronisme is.

Bovendien zou de hoofddoek naar verluidt een ‘beschermende functie’ hebben.  Beschermend voor meisjes en vrouwen én bovendien beschermend voor mannen, want – het is algemeen geweten – échte mannen krijgen bij het zien van een vrouwenhaardos een oncontroleerbare testosteronopstoot waardoor ‘ze niet kunnen weerstaan aan een bepaalde drang’.  Pijnlijk.  Niemand wordt er gelukkig door. Of? Waarmee we bij de behandeling van een fobie komen.  Elke psycholoog, elke psychiater zal bevestigen dat een fobiepatiënt niet gebaat is met het ontsnappen aan, met het niet blootstellen aan zijn vermeende ‘angst’.  Zoals bv. met een waterangst, een vliegangst, een spinnenangst, een mestkeverangst…  Of zitten we fout?  Je hebt tenslotte ook de islamangst, de moslimfobie…

Moeten we nog eens over nadenken.

FVE