“Wie zegt dat ik niet dansen kan?…”

Dit is de zikar in opdracht van een soefi.  Elk soefi bevel heeft zijn eigen soort zikar.  Het doel van dit soort dansen is hun ziel te reinigen opdat ze gnosis vinden (trance) en hun zielen met god kunnen verenigen.  Te vergelijken met de dans van de derwisj.

Mystery Dance OffThese dudes are raving hard!

Posted by Stanton Warriors on zondag 15 juni 2014

12 gedachten over ““Wie zegt dat ik niet dansen kan?…”

 1. Geef mij maar een stevige plakker op de tonen van Engelbert Humperdinck “Please release me let me go” De kletsen die ik indertijd op mijn pollen kreeg , nam ik er graag bij . Dat is enorm veel interessanter dan staan te huppelen zoals die bende idioten

  • Dat is van vorige eeuw Rene. Wat tegenwoordig op onze dansvloeren wordt opgevoerd is al niet veel beter dan wat de moslims doen.

   • Toch wel: een wezenlijk verschil. Ook vrouwen dansen mee. En ze gaan niet in trance om hun god te kunnen zien.

    • sommige meisjes indertijd moesten voor mij niet in trance gaan om hun god te betasten te eren , te bewonderen en te gebruiken voor het goede doel . Ik gaf volledig mijn goedkeuring en medewerking. Waar is den tijd van dancing Patapoef !

 2. Ken nog zo van die rituelen om de ziel te reinigen en je zonden kwijt te raken. Je ziet de orthodoxe joden de dag voor yom kippoer naar de sjoel trekken. De mannen met een haan, de vrouwen met een kip. Bedoeling is dat ze die over hun hoofden zwaaien omdat hun zonden in die beesten zouden terechtkomen. Daarna wordt het beest geslacht. Sommigen kunnen niet wachten tot ze de sjoel bereiken en staan al op straat met die beesten boven hun hoofd te zwaaien. Als je het geluk hebt tijdens zo’ n kaporet ritual voorbij zo’ n sjoel te komen hoor je de wereld vergaan. Krijsen, geween, geklaag.
  Het eindigt hier niet mee, op de dag van yom kippoer drinken ze zich stapel zat, waarvoor dat goed is, is mij een raadsel. Misschien een laatste zonde vooraleer ze die met z’n allen in de vijver van het stadspark gaan zwieren?
  Als Antwerpse heb ik echt al mooie beelden gezien, ik hoef niet naar het theater of cinema. Ik krijg het dikwijls gratis voor niks op straat opgevoerd.

   • Blijkbaar. En herinner je je nog toen die vijver in het stadspark droog stond, dat de lieve, kosmopolitische stad, Antwerpen, overal in de joden beurt waterbekkens ging plaatsen? Ze moesten hun zonden toch ergens kwijt – die kippen en hanen volstonden blijkbaar niet – en bij gebrek aan water in de vijver konden ze die overschot aan zonden dan in die waterbekkens zwieren. Ik begreep het toen niet, want in de Schelde was nog plaats zat en toch niet zo ver uit hun buurt. ‘t Zou niemand geschaad hebben want vermits wij niet meer mochten zwemmen in de Schelde op ‘t St Anneke, hadden we ons niet kunnen onderdompelen in een poel van joodse zonden, waardoor wij fameus zondige mensen zouden zijn geworden met als resultaat : pieken in de criminaliteit.

   • zwaaien met waalse vlag op de tonen van”Les Lacs Du Conemara” van Michel Sardou” ,als frustratie therapie 😉

  • En zeggen dat er (in israel) steeds meer orthodoxen komen, net zoals er steeds meer fundamentalistische moslims zijn. Niet voor niets familie.

Reacties zijn gesloten.