Wie zegt dat de Russen geen zin voor humor hebben?

Dit verhaaltje circuleert momenteel op sociale media in Rusland:

EU: Rusland, nu is het genoeg, het is erover, vèr erover, je hebt overdreven. We stoppen je export en beginnen je import te saboteren. Wij hebben alle financiële krachten van het westerse blok aan onze kant, alle rating-bureaus, de grote afzetmarkten, de spitstechnologie en twee drukpersen. Je moet eraan geloven!
Rusland: Ja?....
EU: Je moet eraan geloven!
Rusland: OK. Nog iets?
EU: Ja, heb je nu geen schrik?
Rusland: Grote schrik. Gaan jullie de turbine van het Portovaja-pompstation herstellen?
EU: Rusland, je schijnt het niet te snappen.
Rusland: OK, de beide turbines.
EU: ... Waar komt dat nu ineens vandaan?

De gasstroom naar Europa via Nord Stream zinkt drie maanden voor het begin van de verwarmingsperiode van 167 miljoen m3 naar 100 miljoen m3. Echter, de volgende dag wordt de hoeveelheid van 100 naar 67 miljoen m3 teruggebracht.

EU: O, zit het zo?...
Rusland: Ja.
EU: Da's smerig!
Rusland: Gaan jullie de derde turbine van het Portovaja-pompstation repareren?
EU: Ben je nu helemaal gek geworden?

De gasstroom naar Europa via Nord Stream zinkt van 67 miljoen m3 naar 33 miljoen m3. De gasprijzen op de Europese beurzen stijgen quasi onmiddellijk naar 2300 dollar per 1000 m3. De Europese (winter)voorraad is dan nog maar slechts voor de helft gevuld en moet tegen november op een peil van minimum 80% aangevuld zijn.

EU: Rusland?
Rusland: ... hm... ???
EU: Zeg 's, hoe veel turbines zijn er eigenlijk in Portovaja?
Rusland: Zes.
EU: En de rest van hen werkt tot op heden?
Rusland: Ogenblikje... Aleksej Borisovitsj, klop eens even met een steen tegen de resterende turbines...
EU: Néén!!!

Boem… boem… boem…

Rusland: EU, we hebben het net nagegaan. Tot nu toe schijnen ze te werken, maar men kan wel al enkele vervormingen zien. Hoe zou dat nu komen? EU? EU... alles in orde bij jullie???
EU: Vervl....B%@*!

De teller naar de herfst en winter loopt… De oproep “Poetin het vuur aan de schenen te leggen door korter of koud te douchen” wordt niet echt gedragen door de bevolking.

Beelden uit het verleden van Portovaja:

En dit is dan de realiteit…

1 gedachte op “Wie zegt dat de Russen geen zin voor humor hebben?

 1. Wees er maar zeker van, die van dat EU gedrocht en nog van die clubjes “waardelozen” zullen niet in de kou komen te zitten dat is voor de werkende belastingbetalers en gepensioneerden die hun leven lang hard gewerkt hebben.
  Nu minstens 5 v/d 6 regeringen incl. senaat én provincievreetclubjes opdoeken en asap van Vlaanderen een Onafhankelijke Seculiere Republiek maken met gesloten grenzen, dadelijk starten met alle illegalen, criminelen van vreemde origine verwijderen, dubbele nationaliteit verbieden en stemrecht voor vreemdelingen schrappen dan is dat probleem op buitenlande zaken zo opgelost.

Reacties zijn gesloten.