Wie krijgt de zilverlingen?

Afbeeldingsresultaat voor judas zilverlingen“Dat Frauke Petry vandaag met een zekere koppige theatraliteit uit de conferentie deserteerde is niet verrassend voor iemand die het omstreden genoegen had voor haar te werken. Haar houding is die van een kind dat het speelgoed naar het hoofd van de andere kindjes gooit omdat die niet naar haar pijpen willen dansen. Frauke Petry is echter niet alleen een koppige maar ook een intelligente vrouw; daarom gaf ze eerbiedwaardige redenen op voor haar houding, die inderdaad, ik zweer het op de koran, buiten ambitie en egoïsme geen andere criteria kent.
Tijdens de tijd dat ik als haar raadgever werkte, stootte elk van mijn voorstellen om conflicten met andere bestuursleden der partij liever te bespreken dan op de spits te drijven, bij haar op dovemansoren. En verschillende partijvrienden, die haar niet onvoorwaardelijk volgden, belandden in de categorie “onbetrouwbaar”, “dom”, of “vijand” – het partijbestuur viel quasi helemaal in deze laatste categorie.

Overal in de AfD zijn de laatste tijd groepen ontstaan onder de naam „Alternative Mitte“ (AM), die burgerlijk-realpolitieke posities innemen en een “rechtsruk” der partij – de mantra van het klaagkoor der media – tegenroer willen geven. Dat is legitiem, en, vind ik, ook verstandig, en tegen de positie van het AM is weinig tegen in te brengen. Echter wel tegen het feit dat Frauke Petry en haar echtgenoot Marcus Pretzell de goegemeente willen overtuigen dat zij – ik bedoel wel degelijk zij beiden – ze zien dat trouwens ook zo – de ware vertegenwoordigers van de goede, solide, coalitiegewillige, grondwets- en rechtgestrouwe AfD zijn; burgerlijke politieke inhoud staat gelijk met hun labiele persoonlijkheden, en wie niet aan hun kant staat, is op zijn minst rechtsradicaal. Maar alle belangrijke thema’s, alle goede concepten van de AfD bestaat volkomen onafhankelijk van Petry & Pretzell. Ze bestaan zelfs zonder hen.

Afbeeldingsresultaat voor bonnie and clyde petry pretzell

„Ich bekenne mich vollständig zu den Idealen der AM“, verklaarde de partij idealist Pretzell laatst. (“Ik sta volledig achter de idealen van de AM”).
Blijkbaar viel niemand de humor achter de bekentenis van deze man op, die een reputatie van intrigant en politieke speler heeft, wiens firma in financiële problemen belandde, die twee maal weigerde inzage te geven in zijn financiële toestand, die niet meer als advocaat mag werken, die vlotjes afspraken verbreekt en personeel niet betaalt. Überhaupt is het grotesk dat twee heimatloze burgers zich als burgeralternatief willen verkopen.

https://www.facebook.com/Marcus.Pretzell.AfD/

Het vrolijke duo Petry-Pretzell zal, daar het uitsluitend uit eigenbelang handelt, zonder omkijken de scheur in de AfD ten spits drijven, en wel vrij naar Adenauer “Lieber die Viertelpartei ganz als die ganze Partei zu einem Viertel!” Vrij vertaald in een Nederlands spreekwoord: “Liever een grote vis in een kleine vijver dan een kleine vis in een grote plas.” Liever een stukje van de koek en de rest naar de verdommenis, dan een rol te spelen in het geheel. Maar wie als deel van een Wagenburg (Nvdr: kring van wagens, karren e.d. als verdediging tegen aanvallen) in opstand komt werkt objectief – en wie weet hoe nog meer? – voor de tegenstander.

Wie heeft het meeste belang bij de gesplitste AfD? Wie zal zich na eventuele nieuwe verkiezingen trots op de borst kloppen “het rechtspopulistische spook” uit het parlement verdreven te hebben? En wie zal het judasloon ontvangen?

Men moet het van de daken schreeuwen welke bedriegers zich als gematigde realpolitici voordoen en door een paar goedgelovigen, resp. overgetrouwen, gesteund worden bij de absoluut niet alternatiefloze eigensanering.”!

Auteur: voormalig FOCUS-redacteur Michael Klonovsky in “Bonnie & Clyde der AfD”

Vertaling: eigen redactie

AfD: Spaltung nach der Bundestagswahl?

 

4 gedachten over “Wie krijgt de zilverlingen?

  1. Gelijk in veel gevallen nemen karakterlozen een partij om hun eigen doelwitten na te streven nl macht. Het zou mij niet verwonderen dat Petry vroeg of laat naar een andere partij zal overstappen omwille van het geldgewin en om de ambitie van haar knotsgekke man te vervullen. Met mensen die hun eigen volk verraden hebben wij dit ook al meegemaakt, denk maar aan Frank Van Hecke, Marie Rose Morel, Karim v an Overmeire en vele anderen. Misprijzen moet hun deel zijn.

Reacties zijn gesloten.