Wie is Lyubov Valentinovna Prigozhina?

U herkent zonder enige twijfel de naam van de man wiens dood niet onopgemerkt voorbij ging. Of beter “vermoedelijke” dood. En / of suggesties naar de “vermoedelijke” verantwoordelijken. Gissingen, vermoedens, al dan niet bewijzen van een vliegtuigcrash met passagiers met een “vermoedelijke” identiteit.

Bon, dit gezegd zijnde én zonder enige sympathie of zelfs maar empathie voor haar echtgenoot Yevgeny, keren we terug naar diens weduwe, Lyubov Valentinovna. Zij werd geboren op 26 juni 1970 in een Russisch gezin in Rusland. Haar sterrenbeeld is Kreeft. Over haar ouders en resp. broers/zusters is niets bekend. Ze is 1.68 m groot, heeft donkerbruine haren en dito wenkbrauwen. Naar verluidt zou ze een opleiding in de farmacie gevolgd hebben. Aan de univ maakte ze rond 1990 kennis met haar latere echtgenoot Yevgeny. Voor zover bekend heeft het paar drie kinderen: dochters Polina, Veronika en zoon Pavel.

Ze is eigenaresse, of is betrokken bij meerdere bedrijven in Rusland, o.a. het Chocolate Museum (een keten van chocoladeproducenten), was tot 2019 mede-eigenares van Agat LLC (Concord Group) samen met haar echtgenoot. Vervolgens opende ze het Crystal Spa & Lounge, een wellness centrum in Sint Petersburg. En het Crystal Spa & Residence, een boutique hotel en wellness centrum. Niet alleen bij deze kleinere activiteitenis zij betrokken, in werkelijkheid is zij (deel)eigenares van meerdere bedrijven, zoals Alfa LLC, Soinvest, Beta LLC, Gamma LLC, Monolit e.a. Haar vorig bedrijf, New Technologies SPA, werd opgeheven in 2019, zoals talrijke andere bedrijven die in de loop der jaren de revue passeerden.

Hoe veel is de dame waard? Men vermoedt dat zij netto 5 miljoen dollar aan eigendommen heeft. Elk jaar groeit haar vermogen door de winsten op haar bedrijven.

Zoals talrijke Russen werd en wordt zij door het democratische westen bestraft met internationale sancties.

Klik op “Bekijken op YouTube” (Albanees)- ondertiteling niet beschikbaar

Worldbulletin.net